adscode
adscode

Kemal Kılıçdaroğlu istifa sorularına yanıt verdi

Resmi olmayan sonuçlara göre CHP 134 milletvekili çıkardı. Bu sonuçlara göre CHP milletvekili sayısını artırdı. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Kılıçdaroğlu kameraların karşısına geçti.

Kemal Kılıçdaroğlu istifa sorularına yanıt verdi
Türkiye'den Haberler
CHP 35 ilde vekil çıkaramadı. CHP hiç vekili olmadığı Ardahan, Niğde, Tunceli'de de birer milletvekili çıkardı. Seçim sonuçlarının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim sonucunu değerlendirdi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden satır başları:

''Güzel bir seçim süreci geçirdik. Kendi örgütümüze teşekkür ederiz. Hala çalışıyorlar sonuna kadar beklemelerini ondan sonra evlerine gidip uyumalarını istiyorum. Ortaya çıkan tablo CHP'nin sorumluluğunu çok daha ileriye taşımıştır.  Bunu bilincindeyiz. Bu ülkede güçlü bir demokrasinin iyi işleyen kuralları olmasını arzu ediyoruz.

Ortaya çıkan tablo diğer muhalefet partileri oy kaybettiğinden ötürü bizim sorumluluğumuz çok daha fazla artmıştır. Türkiye bu seçimlere olağanüstü koşullarda gitmiştir. 400'e yakın insan hayatını kaybetmiştir. Bunun da çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. 7 Haziran'da nasıl milli iradeye saygılı olduysak 1 Kasım'da ortaya çıkan tabloya da aynen saygılıyız. Hiç kimsenin bundan endişe duymamasını istiyoruz. CHP seçim öncesi ortaya koyduğu tablodan ötürü hiçbir vatandaşımızından olumsuz tepki almamıştır. CHP'de yaşanan değişim olumludur ve devam edecektir. Bütün iktidarların hukukun üstünlüğü kavramına uyması gerekiyor. Gücün zehirlenmemesi lazım. Güç zehirlenirse toplum travma yaşar derin sorunlar yaşar. Hiç kimse kendisini hukukun üstünde görmemeli. Gücün baskıya dönüşmesi son derece tehlikelidir. Bundan sonra da mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz.''

İSTİFA EDECEK Mİ?

Kılıçdaroğlu, ''Sizce mesaj tüm muhalefet mi verildi? İstifayı düşünür müsünüz sorusuna şu yanıtı verdi: ''Bizim zaten kurultay sürecimiz devam ediyor. Kurallar neyi gerektiriyorsa o kurallar aynen çalışır. Oyumuz arttı ama kendimizi başarılı görmüyoruz vekil sayımız da arttı. Ama kendimizi başarılı görmüyoruz. Yetkili organlarda değerlendireceğiz o çerçevede hareket edeceğiz.''

İŞTE RAKAMLARLA CHP SEÇİM SONUÇLARI

Resmi olmayan sonuçlara göre CHP'nin çıkardığı milletvekili sayısı 134. 7 Haziran'da 132 milletvekili çıkaran CHP vekil  sayısını 2 artırmış oldu.

CHP Ankara'daki vekil sayısını korudu. CHP Ankara'da 11 vekil çıkardı.

CHP İstanbul'da 28 milletvekili çıkardı. CHP 7 Haziran'da da İstanbul'da 28 vekil çıkarmıştı.

-CHP İZMİR'DE VEKİL SAYISINI ARTIRDI-

CHP İzmir'de 14 vekil çıkardı. 7 Haziran'da ise 12 vekil çıkarmıştı. CHP İzmir'de vekil sayısını 2 artırmış oldu.

-CHP HİÇ VEKİLİ OLMADIĞI 3 İLDE MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI

CHP hiç vekili olmadığı Ardahan, Niğde, Tunceli'de birer milletvekili çıkardı.

Resmi olmayan sonuçlara göre CHP hiç milletvekili olmadığı Ardahan, Niğde, Tunceli'de birer milletvekili çıkardı. Resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye'nin Duşanbe Büyükelçiği'nden istifa eden eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'da Meclis'e giriyor.

-ERZİNCAN'DA VEKİL KAYBETTİ-

CHP Erzincan'da bir milletvekilini kaybetti.

Denizli'de 3 olan vekil sayısı 2'ye indi.

Aydın'da 4 olan vekil sayısı 3'e düştü.

Ordu'da 2 olan vekil sayısı 1'e indi.

-MERSİN'DE VEKİL SAYISINI ARTIRDI-

Mersin'de 3 olan vekil sayısı 4'e çıktı.

-CHP'NİN BİRİNCİ SIRADA OLDUĞU İLLER-

CHP'nin birinci çıktığı iller şöyle: Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, İzmir, Aydın, Muğla.

-35 İLDE VEKİL ÇIKARAMADI-

CHP'nin milletvekili çıkaramadığı iller şöyle: Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Mardin, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Yozgat.

ANKA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)