adscode
adscode

Kılıçdaroğlu: 'Her ODTÜ'lü Yörük Ali Efe'dir'

Kılıçdaroğlu, "ODTÜ dünyanın sayılı üniversitelerinden. Uzaya aygıt göndereceksiniz, oraya sırtınızı döneceksiniz olmaz" dedi.

Kılıçdaroğlu: 'Her ODTÜ'lü Yörük Ali Efe'dir'
Haberler





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kubilay'ı anma törenleri için geldiği İzmir'de 5. Karadeniz Hamsi Şöleni'ne ve Buca'da "Yörük Ali Efe Rekreasyon Alanı" açılışına katıldı. Göktürk-2 uydusunun fırlatılışında, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı ODTÜ yerleşkesindeki tören sırasında çıkan olaylarla ilgili yorum yapan Kılıçdaroğlu, "ODTÜ dünyanın sayılı üniversitelerinden birisidir, bilim insanları orada yetişir. Uzaya oradan aygıt göndereceksiniz, oraya sırtınızı döneceksiniz, olmaz" dedi. İzmirlilerin Türkiye'yi yarı açık cezaevine döndüren yönetimin farkında olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Yörük Ali Efe'nin bağımsızlık savaşını başlattığını hatırlatarak, şöyle konuştu: "Onlar sadece ülkelerinin bağımsız ve özgür olmasını, çocuklarının bağımsız bir Türkiye'de özgürce yaşamasını istiyorlardı. O nedenle her yurtsever biraz Yörük Ali'dir, her Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencisi bir Yörük Ali Efe'dir. Geleceğimiz olan üniversite öğrencilerine sahip çıkacağız. ODTÜ, dünyanın sayılı üniversitelerinden birisidir, bilim insanları orada yetişir. Uzaya aygıt göndereceksiniz, oraya sırtınızı döneceksiniz, olmaz." 
KUBİLAY TÖRENİ 82 yıl önce yobazlar tarafından katledilen Asteğmen Kubilay ve arkadaşları için Menemen'de düzenlenen anma törenine Kılıçdaroğlu da katıldı. "Laiklik ve Demokrasi Yürüyüşü" ile birlikte gerçekleşen anma töreninde İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın yer almaması vatandaşların tepkisine yol açtı. Konuşma yapan Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal ise ıslıklarla protesto edildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de mesajında "Geçmişte yaşanan olaylardan dersler çıkararak, ancak geçmişe takılıp kalmadan, geleceğimizin şekillendirilmesine, Devletimizin dünya devletleri arasında daha da yükselmesi için birlik ve beraberlik içinde, görevlerimize odaklı olarak daha çok çalışmamızın gerektiğini düşünüyorum" dedi. AA 






Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)