adscode
adscode

Kılıçdaroğlu: Liyakat için KPSS'ye önem vermeliyiz

Kılıçdaroğlu, NTV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Liyakat sistemi yeniden inşa edilmeli, dedi.

Kılıçdaroğlu: Liyakat için KPSS'ye önem vermeliyiz
Eğitim
Kılıçdaroğlu, NTV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Liyakat sistemi yeniden inşa edilmeli"

Hukuk mezunu bir çocuğun açılan bütün sınavlarda birinci, ikinci ya da üçüncü olmasına, yazılıyı kazanmasına rağmen elenmesini örnek veren Kılıçdaroğlu, "Çocuk dava açtı. 'Ben sözlüde de bütün sorulara cevap veriyorum.' dedi. Danıştay, 'Sözlüye kamera konulacak' kararı verdi. Sonra Hükümet bir kanun getirdi, 'Sözlü sınavlarına kamera konmaz' dendi. Ne için? Bu çocuğun tek bir kusuru vardı, Tunceli'de doğmuş olması, o kadar. Cemaatten olsaydı, el üstünde tutup, onu hakim yapacaklardı. Bakın liyakatın önemi budur." dedi.

Kılıçdaroğlu, liyakatta kişinin doğduğu yere, inancına, kimliğine değil işi en iyi şekilde, ahlaklı bir şekilde yapıp yapmadığına bakılması gerektiğinin altını çizdi. Bozulan liyakat sisteminin yeniden inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'i kuranların da liyakata önem verdiğini anımsattı.

Eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'in, liyakatın ilk adımı olarak KPSS sınavlarını getirdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bugün bakanlıkların, cemaatler tarafından paylaşıldığını da çok iyi biliyoruz. Bürokraside herhangi bir yere sorduğunuz zaman hangi cemaatin, hangi bakanlıkta egemen olduğunu görürsünüz. Türkiye'yi bu felakete götürür. Kişilerin inancına saygı gösteririm ama benim inancım, benim yükselmeme gerekçe olmamalı. Aklım, birikimim ve saygın duruşum yükselmeme gerekçe olmalı." diye konuştu.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)