adscode
adscode

Kiliseydi, okul oldu, şimdi samanlık

Van'ın Çatak İlçesi Korlu Köyü Albucak Mezrası'nda bir zamanlar Ermeni Kilisesi olan, daha sonra okul olarak kullanılan yapı şimdi samanlık oldu.

Kiliseydi, okul oldu, şimdi samanlık
Türkiye'den Haberler
Saman, ot, tezek ve odunla dolduran köylüler, kilisenin yıkılmaya yüz tutan bölümlerini onarırken, yetkililerin kiliseyi restore ederek turizme kazandırmasını istedi.

Çatak İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıktaki Korlu Köyü Albucak Mezrası'ndaki tarihi kilisenin durumunun içler acısı olduğu ifade edildi. Mezrada okul olmadığı dönemde ilkokul olarak 5 yıl kullanılan ve 35 köy çocuğunun mezun olduğu kilise, sahipsiz kalınca köylüler tarafından samanlık olarak kullanılmaya başladı. İçine ot, saman, tezek ve odun doldurulan kilise, harabeye dönmeye başladı. Bir bölümü yıkılmaya yüz tutan kiliseye tahtadan bir kapı takan köylüler, imkanları dahilinde kiliseyi onarıp yıkılmasını da önlemeye çalıştı.
 
"RESTORE EDİLİP TURİZME KAZANDIRILSIN"

Yıllar önce turistlerin gelip kiliseyi gördüğünü ondan sonra kimsenin kiliseye sahip çıkmadığını belirten köylülerden Selim Gurban, kilisenin içinde bulunduğu duruma üzüldüklerini, yetkililerin buraya sahip çıkmasını istediklerini söyledi. Gurban, şöyle dedi:

"Bizim için bu kilise ayrı bir değer taşıyor. Çünkü bizim köyümüzde okul olmadığı zaman biz burada 5 yıl ilkokul okuyup mezun olduk. Ancak şimdi samanlık olarak kullanılıyor. Yetkililerin kiliseyi restore edip turizme kazandırılmasını istiyoruz."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)