adscode
adscode

Kim Korkar Matematikten!

Yön Koleji, gelişmiş tüm yöntem ve teknikleri kullanan deneyimli öğretmenleri ile matematiği öğrencilere sevdirdi. ‘Her çocuk matematik öğrenebilir’ diyen Yön Koleji Matematik Öğretmeni Y. Emre Yılmaz,…

Kim Korkar Matematikten!
Okullardan Haberler
Anaokulu, ilkokul ve ortaokul eğitimine farklılık getirmeyi hedefleyen Yön Koleji, öğrenci merkezli bakış açısı ile çocukları tüm derslerde etkin bireyler olarak hayata hazırlıyor. Yön Koleji, ön yargılar nedeniyle en zor ders olarak görülen matematiği de, gelişmiş tüm yöntem ve teknikleri kullanan deneyimli öğretmenleri ile öğrencilerine sevdirmeyi başardı.
Yön Koleji Matematik Öğretmeni Y. Emre Yılmaz, matematiğin doğuştan gelen bir yetenek ya da zeka göstergesi olmadığını vurgulayarak, “Her çocuk matematik öğrenebilir” dedi. 21. yüzyılda matematik bilgisi olmadan normal bir yaşamın sürdürülemeyeceğini anlatan Yılmaz, “Matematik de diğer dersler gibi öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre az ya da çok öğretilmelidir. Çocuklara matematiği sevdirmek için öncelikle, matematiğin ne olduğunu, sonra da neden öğrenilmesi gerektiğini doğru bir şekilde açıklamak gerekir” diye konuştu.

‘Günlük hayattan örnekler vermek şart’
Matematik öğretim sürecinin günlük hayatla ilişkilendirilmesinin şart olduğunu kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti: “Dersteki örnekleri, hayatın içinden seçmek öğrencilerin matematiği içselleştirmelerine ve önemini anlamalarına önemli katkı sağlar. Çocuk evine alınan eşyanın, malzemenin, gıdanın, yediği ekmeğin fiyatlarını bilmezken, oturduğu yerin kaç̧ metrekare olduğunu ölçemezken; sınıfta tahtada bir musluğun bir havuzu kaç dakikada boşalttığını bilmesi ona matematik dersinin gerekli olduğunu anlatamaz.”

‘Matematik doğuştan gelen yeteneklerimizi ortaya çıkarır’
“Neden matematik öğreniyoruz?” sorusunun cevabını ise Yılmaz, şu şekilde verdi: “Daha çok bilmek ve daha çok anlayabilmek için matematik öğreniyoruz. Matematik öğrencilerin; kritik düşünme, soyut düşünme, analiz ve sentez yapma gibi üst düzey becerilere sahip olması için bir araçtır. Matematik bireyin doğuştan getirdiği yeteneklerinin ortaya çıkmasını, geliştirilip kullanılmasını sağlar.”
Emre Yılmaz, Yön Koleji olarak matematik öğretimleri ile ilgili de şu bilgileri verdi; “Matematik öğretiminde gelişmiş tüm yöntem ve teknikleri kullanarak, teknolojinin sunduğu tüm olanaklardan yararlanılarak hazırlanmış geniş ve kapsamlı bir matematik eğitim programı uygulamaktayız. Ders içinde öğrencilerimizin her birinin fikir yürüterek, çözüm üreterek, yorum yaparak katkı sağlamasına imkan veriyoruz. Değişik modelleme ve materyallerle derslerimizi zenginleştiriyoruz.”
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)