adscode
adscode

Kitap karşılığında bileti duyan izdiham oluşturdu

Beşiktaş Fulya Sanat'ta Süheyl ve Behzat Uygur'un oynadığı müzikalde biletler, Anadolu'daki okulların kütüphanelerine destek olmak amacıyla kitap karşılığı verildi. Başkan Hazinedar ve eşi Özlem Hazinedar…

Kitap karşılığında bileti duyan izdiham oluşturdu
Kültür Sanat
Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Markopaşa Müzikali"ne gelenlere biletleri para yerine kitap karşılığı verdi. Proje Anadolu'daki okulların kütüphanelerini zenginleştirmek amacı ile hayata geçirildi. Mert Fırat'ın "İhtiyaç haritası'' projesi ile Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin müzikalini dev bir organizasyon da birleştiren Beşiktaş Belediyesi katılımcılardan bilet yerine kucak dolusu kitap getirmelerini istedi. 15 farklı şarkıyla ve danslarla zenginleştirilen tuluat ve modern tiyatronun harmanlandığı bir operet tadında izleyiciye sunulan oyun sanatseverlerin beğenisini topladı. Müzikale gelen sanatseverlerin destek olmak amacıyla kucak dolusu kitaplarla geldikleri görüldü. İlgi bu kadar fazla olunca da müzikalin sahnelendiği salonda adeta bir izdiham oluştu. Yüzlerce seyirci müzikali ayakta izlemek zorunda kaldı.
 
"BİLET YERİNE KİTAP"
 
Müzikale Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, "Beşiktaş Belediyesi'nin halka açık ücretsiz oyunlarında yeni bir kuralla sahneye çıkıyoruz. Anadolu da kütüphanesiz okulları İstanbullu kitapseverlerin ellerindeki kitapları getirerek oyunlarımıza gelecekler. Oyunlarımıza girerken ücret yerine kitap verecekler" dedi.


Müzikali eşi Murat Hazinedar ile izlemeye gelen Özlem Hazinedar, "İnsan olarak yaşayabilmenin tek yolu birbirimizin yaralarına merhem olmaktır. Gerçekten bu anlamlı gecede Markopaşa Müzikalini seslendiren ekibe çok teşekkür ediyoruz. Beşiktaş Belediyesine de böyle bir organizasyonda aracı olduğu için çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
 
Müzikalde Süheyl ve Behzat Uygur'un yanı sıra Şahnaz Çakıralp, Nejla Uygur, Uğur Babürhan, Kahraman Sivri, Ömer Yılmaz, Leyla Yüngül ve Burcu Afşin gibi isimler yer aldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)