adscode
adscode

Kitap savurganlığı

Özel yayınevleri tarafından bastırılan kaynak kitap sayısı bir milyarı buluyorsa hiç şaşırmamak gerekir!

Kitap savurganlığı
Milliyet Diyalog
Güncelleme : 16-Apr-22 11:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasete girdiği ilk günden bugüne en büyük hayallerinden biri de okula başladığında, her öğrencinin sırasının üzerinde, devlet tarafından ücretsiz olarak verilen ders kitaplarının bulunmasıydı.

Çok uzun süredir de gerçekleştiriliyor. Tıpkı çocuk bayramı olan ender ülkelerden biri olduğumuz gibi, ders kitaplarını, hem de 20 milyona yakın öğrenciye ücretsiz veren ülkelerden biriyiz.

Görünen o ki bununla da yetinmedik, yıl sonuna kadar, özellikle de sınavlara hazırlanan öğrencilere 100 milyon yardımcı kaynak kitap dağıtacakmışız.

Konunun çok farklı boyutları var. Müthiş projeye imza atıyoruz ama öte yandan da tartışma yaratan bazı çelişkiler var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet tarafından büyük bir fedakârlıkla verilen ders kitaplarından bazılarının yetersiz kaldığı için kapağı açılmadan çöpe atıldığını duysa eminiz ki çok üzülür. Yine aynı şekilde, ana kitaplar varken yardımcı kitaplara yönelinmesi de eminim ki kendisini rahatsız eder. Çünkü onun hayali, cebinde parası olsun olmasın herkesin ihtiyacı olan kitapları hazırlatmak ve onları ücretsiz olarak öğrencilere sunmaktı.

Konunun ayrıntılarına girmeden, gelin önce MEB’den kaynak kitaplara yönelik açıklamaya bir göz atalım:

Tüm eğitim kademeleri için öğrencilerin ek kaynak ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışma yaprakları, fasiküller, çalışma soruları, beceri temelli testler, LGS örnek ve YKS çalışma soruları gibi pek çok yardımcı kaynak her ay düzenli olarak yayımlanmaya devam ediyor.

Bu kaynaklarla öğrencilerin yardımcı kaynak ihtiyacının ücretsiz giderilmesi amaçlanıyor. MEB, bu kapsamda şu ana kadar 24 milyon yardımcı kaynak kitabını öğrencilere dağıttı.

Gönderilen yardımcı kaynakların öğrenci ve öğretmenlerce büyük memnuniyetle karşılanmasının ardından MEB, LGS ve YKS’ye girecek öğrenciler için yeni bir adım daha attı.

Öğrencilere destek olmak için LGS ve YKS çalışma kitapları hazırlayan MEB, bu kitaplardan da 12 milyon bastırarak 8 ve 12. sınıf öğrencilerine ücretsiz dağıtmaya başladı.

2022 yılı sonuna kadar öğrencilerimize 100 milyon yardımcı kaynak kitap dağıtacağız.

Sadece MEB yılda 100 milyon kaynak kitabı dağıtıyor. Peki, hepsi bu kadar mı? Kesinlikle hayır.

Özel yayınevleri tarafından bastırılan kaynak kitap sayısı bir milyarı buluyorsa hiç şaşırmamak gerekir!

Sınavlara hazırlanan hemen her öğrencinin cebinden para ödeyerek aldığı kaynak kitap sayısı devletin verdiklerinin çok çok üstünde. O zaman şu soru akla geliyor: Devlet bu konuda her türlü fedakârlığı gösterirken neden hâlâ farklı ders kitaplarına ve kaynak yayınlara ihtiyaç duyuluyor?

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)