adscode

Kitapsız Kütüphane, Kütüphanesiz Okul Kalmasın

Yaklaşık iki yıldır devam eden “7'den 70'e Siirt Okuyor” kampanyası kapsamında bir okul daha kütüphaneye kavuşuyor.

 Kitapsız Kütüphane, Kütüphanesiz Okul Kalmasın
Özel Eğitim





Siirt İli merkezinde bulunan Şehit Org.Eşref Bitlis Ortaokulu öğrencilerinin,okulun Türkçe öğretmeni Yusuf Onur BATĞI öncülüğünde kitap ve kütüphane ihtiyaçları için yazdıkları mektuplara uzak illerden cevap geldi. Kütüphane ve kitap ihtiyacı olan öğrencilerin yazdığı yaklaşık 600 mektubun Türkiye’nin dört bir yanına gönderilmesi sonucunda cevaplar kitap ve kütüphane olarak öğrencilere geri dönüyor. İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri, Siirt’teki öğrencilerin ihtiyaçlarının yer aldığı mektuplara cevap olarak çeşitli etkinliklerle topladıkları yaklaşık 4000 adet kitabı Şehit Org.Eşref Bitlis Ortaokulu’na ulaştırarak minik öğrencilere destek oldular. İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından gönderilen ve çeşitli bölgelerden gelen kitaplarla kurulacak olan ve Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın’ın isminin verildiği kütüphanenin açılışı Siirt Valisi Ahmet Aydın ve İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın’ın katılımı ile 21 Haziran 2013 saat 10.45’de gerçekleşecekti



2 yıldan bu yana sürdürülen 7'den 70'e Siirt okuyor kampanyasından hareketle bu yıl ilk görev yerim olan Şehit Org.Eşref Bitlis Ortaokulunda hayat boyu gerçekleştirmek istediğim hedeflerimden olan bir kütüphane kurma fikrim doğdu.Bu fikri okul müdürümle,idarecilerimle ve öğretmen arkadaşlarımla paylaştım.başta okul müdürüm olmak üzere herkes çok mutlu oldular ve beni desteklediler.biz ne yapabilirizi tartışırken derste öğrencilerimizle beyin fırtınaları yapıyorduk o esnada izlediğim bir film aklıma geldi.çocuklara hemen kağıt çıkarmalarını söyledim.''Çocuklar;bu fikrimizden herkesin haberi olsun diye her yere mektup yazacağız'' dedim.
Herkes bu fikri çok beğendi ve ders boyunca kütüphane kurma fikrimizden, kitaba ihtiyacımız olduğundan bahseden mektuplar yazdık bu etkinlikten herkesin haberi olunca herkes mektuplar yazmaya başladı.600 den fazla mektup yazılmıştı bunu Türkiye'nin dört bir yanına gönderdik.ben de sosyal medya üzerinden bu kampanyayı yürütmeye karar verdim o güne kadar tiwitter hesabım yoktu.Hemen kendime bir hesap aldım ve günlerce 7-8 saat bilgisayar başında facebook ve tiwitter üzerinden kararlılıkla her yere mesaj atıyordum.sosyal medya üzerinden yürüttüğümüz bu kampanya oldukça etkili oldu ve hem okula hem de cep telefonuma telefonlar yağmaya başladı.
Abartısız söylüyorum neredeyse 81 vilayetin 70i beni aradı ve ben çok mutlu oldum.bize bu anlamda 4000 üzerinde kitap geldi.Bunun 700 ünü İstanbul Aydın üniversitesi müzik kulubü ve sonradan tanıştığım ve çok sevdiğim Burak UYANIK(Müzik kulubü başkanı) gönderdi.30 un üzerinde öğrencimle İstanbul Aydın Üniversitesi mütevelli heyeti başkanı değerli hocamız DR. Mustafa Aydın'a doğum gününü kutlayan 30 kadar mektup yazdık.
Ben de öğretmenleri olarak ayrıca mektup yazdım.Mektubunda zataalilerini yakından takip ettiğimi, hayırsever bir insan olduğunu bildiğimi;buradaki çocukların bol bol kitaba ve modern bir kütüphaneye ihtiyacları olduğunu,çalışma masaları ve koltuklarla daha rahat bir ortamda öğrencilerimin ders çalışabileceğini ve ileride çok akıllı ve faydalı bireyler olarak onları yetiştirmek istediğimi yazdım.Akabinde hemen benimle iletişim kuruldu.
Mustafa hocam bu işi 23 Nisan çocuk bayramına yetiştirin şeklinde bir talimat verdi.Bizden bir yer istendi.fedakar arkadaşlarım öğretmenler odasını verdiler.Proje çizildi ve çalışmalar başladı yalnızca iç dekorasyona 13 bin lira harcandı.çalışma masaları, kitaplıklar, klima pencere kapı dahil her şey yenilendi;ayrıca yine üniversiteden 6 bilgisayar masası 6 adet bilgisayar kütüphaneye kuruldu.
içindeki kitaplar ve saydıklarımla beraber 50.000 lira masraf yapılarak öğrencilerim modern bir kütüphane kavuştu.Çok guruluyum ki mesleğimin ilk yılında böyle bir şey gerçekleştirdim.Bizi yalnız bırakmayan herkese ve en önemlisi insanlığı,sevecenliği, yardımseverliği ile bir kez daha gönlümüzü fetheden sayın Dr. Mustafa AYDIN Hocama sonsuz teşekkürler.

YUSUF ONUR BATĞI TÜRKÇE ÖĞRETMENİ











EĞİTİM AJANSI

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)