adscode
adscode

KIZ ÇOCUKLARI İÇİN STEM KAMPLARI

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek konuşmacı olarak katıldığı, Aziz Sancar Vakfı tarafından düzenlenen GIS Projesi 2017 Uluslararası STEM Paneline,Derya Bozovalı okuttuğu öğrencileriyle…

KIZ ÇOCUKLARI İÇİN STEM KAMPLARI
Eğitim
Derya Bozovalı;GİS Projesi ile ilgili;
’’STEM’’  science (Fen)Technology (Teknoloji)Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik)kelimelerinin birleşiminden oluşuyor’’.STEM ‘’ bu dört disiplin arasındaki ilişki ve üreterek  birbirine entegre edilmesi. Ayrıca artık ‘’Stem’’  sanat da ekleniyor.
6.sınıfta eğitim gören kız öğrencilerin küresel eğitim ve bilime dair farkındalığını artırmak, kültürler arası farklılıkları daha iyi anlamalarına yardımcı olmak,
Kız çocuklarının ilgisini erken yaşlardan itibaren STEM eğitimine çekebilmek,

Kız çocuklarının STEM eğitimine merak duymalarını, günlük kullanım uygulamaları yardımıyla artırmak,

Öğrencilerin matematik ve fen bilimleri konularında özgüven kazanmalarına destek olmak ve öğrenmekten keyif almalarını sağlamak en büyük hedefimizdir."diye konuştu.Konuşmalarına şöyle devam etti;
"Nobel Kimya ödülünü alan ülkemizin medari ifitiharı ,Prof Dr Aziz Sancar  bütün çocuklarımızın eğitim almasını özellikle kız çocuklarının eğitim  almamasının işgücünün yarısını   Derya Bozovalı    Prof Dr.Aziz Sancar ile birlikte kız çocuklarının ‘’Stem ‘’ eğitimine teşvik edilmesi için  GIS Projesi 2017 ise sadece bunlardan biri olacak.

Toplumsal bir sorun olarak Türkiye’de her gün milyonlarca kadın dayak ve şiddete  ,bazı işyerlerinde de  ne kadar eğitimli olsa da  sırf bayan olduğu için aşağılamalara veya emeğinin karşılığını alamamasına maruz kalabiliyor.

İşte bu tarz haksız ve kötü yaklaşımları ,ancak kız çocuklarının eğitimine önem vererek ve her zaman güçlü olmalarını sağlayarak engelleyebiliriz.Kadın herşeyden önce insandır fırsatlar tanındığında ise üretkenliğinin sınırı yoktur.  İşkadını Derya Bozovalı’nın liderliğinde Prof Dr Aziz Sancar ile birlikte  yürütülecek GIS Projesi 2017  bu kalıbı kırarak,’’ STEM ‘’Eğitimi   ile kız çocuklarına yeni vizyonlar açacak. ‘’STEM ‘’ İngilizce kök anlamına gelmektedir.Bugün  hepsi bir  çiçek olan  kız çocuklarımız ,daha küçükken kendi yeteneklerini geliştirerek kendi yetenekleri doğrultusunda yetiştikleri takdirde o bitki büyüyecek ve kendi genlerinden gelen çiçeğini oluşturacak .Belki mavi bir gül ,belki orkide ,belki bir kaktüs .Fakat hepsinde ayrı bir mükemmellik gizli olacak.

Türkiye’nin dört bir yanından GIS  2017 projesine katılacak öğrencilerimiz uluslararası  ,başarılı rol modelleri ile bir araya gelerek  doğru hedefler belirleyerek bilinçlenerek başarılı  çalışma yapmalarını daha da hızlandıracak.Stem  eğitimine teşvik edilecek.’’ STEM’’ aslında küçük yaşlarda sahip olduğumuz ‘’yaratıcılığı’’ kullanarak ,tetikleyerek ,problem odaklı çalışmaya çocuklarda ‘’ merak ‘’ duygusundan yola çıkarak çözümler bulmaya odaklı bir sistem.Matematiği ve fen’i ders olarak değil edindiği bilgileri hayatında uygulamasına olanak sağlayacak proje. İnovasyon çağında , üretkenlikte sınır tanımayan kadın iş gücünün varlığı ve bilgiye dayalı ekonomik büyümenin istikrarlı ve güvenli   olmasını da sağlayacak.Ve işgücümüz kadını ve erkeği ile birlikte günden güne artarak ülkemizi daha büyük başarılara taşıyacak ,başarılı kadınların yetiştirdiği yeni nesiller ile bu büyüme asla durmayacak .Çünkü kadın eğitimi demek çocukların eğitimi demektir. Çocuklar ülkemizin geleceğidir. Kız çocuklarımızın eğitimi ise ülke kalkınmasının temelidir.Tüm Kız çocuklarımızın kökten eğitimini sağlandığında ,yarınlara daha güçlü olarak ulaşabileceğiz. ‘’Stem ‘’ sayesinde 21.yüzyılın yaşam becerilerini kazanan kız öğrencilerimiz daha etkin olacak.Teknoloji günden güne hızla gelişirken disiplinler arasında bağlantı kurarak ,ortak bakış açısını yakalayıp ,günlük yaşantıya adapte eden kız öğrencilerimiz  için akademik başarının yanı sıra becerilerini de konuşturacak.
 
GIS  Projesi 2017, Türkiye için yeni bir başlangıçların atılacağı bir proje olacaktır. Kız çocuklarımız  ,annelerinin yanı sıra başarılı rol modellerini bularak ,onlar gibi olmak için çabalayarak ,daha çok çalışıp   ,Türkiye için yeni ufuklar açacaklar. Unutmayalım ki ilk   rol modelimiz annemizdir. O yüzden kız çocuklarının eğitimi   yeni neslin yetişmesinde göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir kriterdir. Yeni nesiller , güçlü ,zeki ,başarılı kızlarımız  ve kadınlarımız ile birlikte daha da daha ileriye gidecek Artık ,Global dünyada  ‘’STEM’’  eğitimi kaçınılmaz. 21.yy becerileri ile donatılmış    kız çocukları  geliştirmek ülkemizin gelişen  ve değişen ihtiyaçlarına daha iyi çözüm bulmamızı sağlayacak. Sorgulama ve araştırma alışkanlığı kazanmış  kız  çocukları  yetiştirmiş olacağız. Kız çocuklarımız yeteneklerinin ve yaratıcılıklarının ışığında bir durumu irdeleyebilecek. Bir bilgiyi başka branşlarda kullanabilen bir bütün halinde problemlere çözüm olarak kullanabilmeyi ancak ‘’STEM ‘’ eğitimi ile sağlayabiliriz. "

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)