adscode
adscode

'Kız-erkek öğrenciler birlikte oturmasın' diyen müdür görevden uzaklaştırıldı

Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki bir ortaokulda kız ve erkek öğrencilerin sınıf oturma düzenini değiştirmek isteyen müdür görevden uzaklaştırıldı.

'Kız-erkek öğrenciler birlikte oturmasın' diyen müdür görevden uzaklaştırıldı
Eğitim
Güncelleme : 26-Mar-22 12:01
Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki bir ortaokulda kız ve erkek öğrencilerin sınıf oturma düzeninin değiştirilmek istendiği iddiasına ilişkin soruşturma başlatılmıştı.
Soruşturma kapsamında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 137. maddesi gereğince okul müdürü H.A. görevinden uzaklaştırıldı.

Ayrıca CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul ve sendika üyeleri, Bursa Adliyesine giderek okul müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ne olmuştu?

Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın, okuldaki kız öğrencilerle erkek öğrencilerin ayrı sıralara oturtulması için öğretmenlere yazı gönderdi.
Akın’ın gönderdiği mesajda, “Değerli arkadaşlar sınıflarımızda kız ve erkek yan yana oturtulmuş bazı sınıfları görüyorum. Sınıf öğretmenlerimizin sınıflarda kesinlikle erkekleri erkeklerle kızları kızlarla oturtulması konusunda hassas davranmanızı özellikle rica ediyorum. Bu durumda olan sınıf öğretmenlerimizin en kısa zamanda gerekli değişiklikleri yapmalarını önemle rica ederim” ifadelerine yer verdi. Bunun yanında Akın, resmi bir evrak da hazırlayarak, “Değerli öğretmen arkadaşlarımızı 22.03.2022 tarihi itibari ile tüm sınıflardaki oturma düzeninin değiştirilmesi ve erkek öğrenciler ile erkek, kız öğreciler ile kız öğrencilerin denk geleceği şekilde bir düzen oluşturulması gerekmektedir. Gereğini arz ederiz” yazısını öğretmenlere gönderdi.

'Kız-erkek öğrenciler birlikte oturmasın' diyen müdüre soruşturma

 AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)