adscode
adscode

KOAH tedavisinde yeni yöntem hastalara umut oluyor

Uzman Prof. Dr. Çetinkaya Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı'nın KOAH yeni tedavi şekli "Bronkoskopik akciğer hacim küçültme sarmalı yöntemi" ile hastaların sağlığına kavuştuğunu belirtti.

KOAH tedavisinde yeni yöntem hastalara umut oluyor
Sağlık
Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı'nın (KOAH) yeni tedavi şekli "Bronkoskopik akciğer hacim küçültme sarmalı yöntemi" ile hastaların sağlığına kavuştuğunu belirtti. 

Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir akciğer hastalığı olan KOAH'ın özellikle solunumu kısıtladığını anlattı. 

Sigara kullanımı nedeniyle KOAH'ın çok sık görüldüğünü ifade eden Çetinkaya, hastaların ancak nefes darlığı sorunuyla karşılaşınca doktora başvurduklarını söyledi.

KOAH'ın hastanın yaşam kalitesini düşürdüğünü dile getiren Çetinkaya, hastalığın tedavisinde kullanılan yeni yöntemi şöyle anlattı: 

"Bronkoskopik akciğer hacim küçültme sarmalı yöntemiyle hastaların akciğer bronşlarına uygulama yapılarak teller takılıyor. Her bronşa 10 ile 12 tel takılıyor. Aradan 1-1,5 ay geçtikten sonra ciğerin diğer lobuna da aynı işlem uygulanıyor. Yöntem uygulandıktan sonra hastaların nefesinde açılma oluyor, daha rahat nefes alan hastaların yaşam kalitesi artıyor."

Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya, Türkiye'nin değişik üniversitelerinin tıp fakültelerinde yöntemle ilgili ders verdiklerini de sözlerine ekledi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)