adscode
adscode

Kocaeli KYK yurdunda 26 öğrenci zehirlendi

Kocaeli Üniversitesi'nde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı Samiha Ayverdi Kız Öğrenci Yurdu'nda yemeklerden dolayı en az 26 öğrencinin zehirlendiği iddia edildi.

Kocaeli KYK yurdunda 26 öğrenci zehirlendi
Eğitim
Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü içerisinde bulunan KYK'ya bağlı Samiha Ayverdi Kız Öğrenci Yurdu'nda, yemekhanede verilen yemeklerden ötürü 26 öğrenci zehirlendiği iddia edildi. Hastaneye kaldırılan 26 öğrenci hemen tedavi altına alındı.

"Yurt yönetimi olayın üzerini kapatmak istiyor" 

Zehirlenme olayının yaşanmasının ardından yurt yönetimi tarafından yurtta kalan öğrencilere olayın üzerinin kapatılması ile ilgili baskı yapıldığı iddia edildi. 

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'nde bulunan yurtta kalan öğrenciler olayla ilgili BirGün'e konuştu.

Yurtta yemeklerin zaten sağlıklı olmadığını belirten öğrenciler, "Yurtta yemeklerimiz zaten çok sağlıksız ve hijyenik bir ortamda yapılmıyor. Böyle bir olayın gerçekleşmesi bizim için çok şaşırtıcı değil." dedi. Yurt yönetimine defalarca şikayetlerini ilettiklerini söyleyen öğrenciler, "Yurt yönetimi bu olayla ilgili hiçbir şey yapmıyor. Bugün sabah kahvaltısında yemekhane görevlileri zaten raflardan süt ve süt ürünlerini indiriyorlardi. Neden diye sorduğumuzda cevap bile vermediler. Muhtemelen zehirlenme olayıyla ilgili bir bağlantısı var, bizler öyle düşünüyoruz." diyerek sözlerini tamamladılar.

Birgün

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)