adscode
adscode

Kocaeli'de 60 Akıllı Otobüs Yollarda

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin satın aldığı 200 otobüsün 60'ı geldi. Kütüphanesi, yolcu sayım sistemi, bisiklet taşıma aparatı olan araçlar yarın kentte yolcu taşımaya başlayacak.

Kocaeli'de 60 Akıllı Otobüs Yollarda
Bilim Teknoloji
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin satın aldığı 200 otobüsün 60'ı geldi. Kütüphanesi, yolcu sayım sistemi, bisiklet taşıma aparatı olan araçlar yarın kentte yolcu taşımaya başlayacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından alımı yapılan 200 araçtan 60'ı kente geldi. Ana hatlarda ve ilçelerde kullanılması planlanan araçların 60'ı için dün yapılan törenle belirlenen hatlara girdi. Kasım ayına kadar tamamı gelecek 200 doğalgazlı, çevre dostu otobüsün minibüsçülere kiralanması için hukuki çalışmalar devam ediyor. 12 metre uzunluğunda olan doğalgazlı ve engellilere uygun yeni otobüsler Büyükşehir Belediyesi'nin Plajyolu'nda bulunan garajına getirildi. Yeni gelen araçlar bekletilmeden hatlara alınacak. Araçlar özellikle Körfez ve Hereke olmak üzere İzmit ve Büyükşehir'in eski araçlarının yerine kullanılacak. 5 yıl bakım ve onarım garantili olan araçların geri kalan 140'ı ise 11 Kasım'a kadar teslim edilmiş olacak. 85 yolcu kapasiteli araçlarda 26 koltuk bulunuyor. Araçlar engelli vatandaşların taşınması için şu ana kadar gelen en elverişlisi otobüs olma özelliğine sahip. Araçlar özellikle eski beldelerin belediye otobüsü taleplerinin karşılanmasında ve ilçe belediyeleri arasında kullanılacak. 

KÜTÜPHANESİ DE VAR 
Yeni gelen araçlar Türkiye'de kullanılan en yeni sisteme de sahip. Araçlarda ilk kez kütüphane sistemi uygulandı. Aracın içinde bulunan kütüphaneye Büyükşehir Belediyesi her ay bir yazarın 2 kitabından üç tane koyulacak. Vatandaşlar seyahatleri sırasında kitapları çıkartıp okuyabilecek. Aynı zamanda kütüphaneye vatandaşlar da kitap koyabilecek. Böylece yolcular kütüphane üzerinden kitap değişimi yapabilecek. 

ŞOFÖRLERE BİSİKLET EĞİTİMİ 
Yeni otobüslerin 24'ünde bisiklet taşıma aparatı olacak. Araçların ön taraflarında iki bisikleti taşıyabilecek aparata yer verilecek. Bisikletlerin taşınması için araç şoförlerine eğitim sunulacak. Otobüslerde aynı zamanda bilgisayar sistemi de bulunacak. Sistem ile araçların durumu anında amirliklerde kurulan bilgisayarlara yansıyacak ve ani araç arızalarına hemen müdahale edilebilecek. 

TERMAL KAMERA YOLCU SAYACAK
Termal kamera sistemi ile her durakta binen ve inen yolcular sayılacak. Sistem ile yolcuların en çok hangi güzergahları kullandığı tespit edilecek. UKOME bu sistem ile yeni planlamalarını yapacak. 

KOCAELİ 2016 SONUNDA TRAMVAYINA KAVUŞACAK
Kocaeli'nde kent içi trafik sorununu çözmek amacıyla yapılması planlanan tramvay projesi kapsamında 12 tramvay alım sözleşmesi Sekapark'ta imzalandı. Sözleşmeye Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Durmazlar Makine Sanayi ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatma Durmaz Yılbirlik imza attı. Genel Sekreter Büyükakın, "Tramvay hattı ihalesi geçtiğimiz aylarda yapıldı. 113 milyon 990 bin TL ihale bedelli bu ihalemizi Gülermak Ağır Sanayi ve Taahhüt A.Ş. kazandı. 7 Ağustos 2015'te yer teslimi yapıldı. İş bitimi tarihimiz ise 6 Şubat 2017. Şantiye kurulumuna başladık. Şubat ayında ise ray montajına başlamayı planlıyoruz" dedi. 

GÜNDE 16 BİN YOLCU TAŞINACAK 
İnşaatın 2016'nın sonunda tamamlanacağını söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise "Akçaray, Ulaşım Master Planı'nın gereği olduğu kadar, milletimizin talebi ve ortak aklın da bir sonucudur. 2016'nın sonunda inşaat tamamlanacak. 2017 yılı içinde tramvay yolcu taşımacılığına başlayacak. Günlük yolcu kapasitesi 16 bin kişi olacak" görüşünü dile getirdi. 
Sabah

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)