adscode
adscode

Kodlama Kampı'nda sıra marifetleri göstermeye geldi

Bilgi ve iletişim teknolojileri ile tanışmak ve programlamaya başlamak isteyen çocuk ve gençlere destek olmak amacıyla; Genç Hayat Vakfı’nın Başakşehir Living Lab ve CoderDojo Türkiye ortaklığında düzenlediği…

Kodlama Kampı'nda sıra marifetleri göstermeye geldi
Eğitim
Genç Hayat Vakfı, Başakşehir Living Lab ve CoderDojo Türkiye ortaklığı ve Avrupa Birliği Erasmus+ hibe programı desteği ile Kod Kampı projesini hayata geçirdi. İstanbul Başakşehir Living Lab’de 1-5 Şubat tarihleri arasında devam eden ve 12-15 yaş grubuna yönelik Türkiye’deki ilk uluslararası kodlama kampında CoderDojo Romanya ve CoderDojo Türkiye’den 24 çocuk ve genç birlikte verimli ve eğlenceli bir ortamda projeler geliştirdi. “Akıllı Çocuklar Şehirde” teması çerçevesinde oluşturulan ekiplerde Türk ve Romanya’dan gelen çocuklar birlikte çalıştı.

Projenin son günü olan 5 Şubat 2016 tarihinde çocukların çalışmalarını sergileyeceği 13.30-16.30 saatlerindeki “Demo Günü”ne hem bu ekipler, hem de CoderDojo Türkiye ile bilgisayar programlaya giriş yapmış çocuklar bir arada kısa sunumlar yapacaklar. CoderDojo Türkiye, Genç Hayat Vakfı, Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir Living Lab’den katılımcıların yanısıra, İrlanda'dan CoderDojo İletişim ve Etkinlik Yöneticisi Peter O’Shea da Demo Günü’ne katılacak. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)