adscode
adscode

Kolejlerde yedek liste yarışı

Yabancı kolejlerde kayıt dönemi adeta bir maratona dönüşüyor.

Kolejlerde yedek liste yarışı
LGS
Güncelleme : 06-Jul-22 14:24

Aralarında yabancı kolejlerin de bulunduğu pek çok özel okulda birinci kayıt dönemi dün sona erdi. Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre saat 12.00’ye kadar asil listelerini açıklayan kolejler, 13.30’dan itibaren yedek listelerini duyurdular ve saat 21.00’e kadar kayıtlarını aldılar. Eğer boş kontenjan varsa ve okul isterse bugünden itibaren serbest kayıt dönemine geçecek. 8 Temmuz’da da kolejlerde kayıtlar sona erecek.

Yedek kayıt dönemi, özel okullarda adeta bir maratona dönüşüyor. Çünkü yedekteki öğrencilerin kaydının yapılması için ailelerin okulda bulunması gerekiyor. İsmi okunan öğrencinin velisi o sırada okulda yoksa hakkını kaybediyor, sıra bir sonraki öğrenciye geçiyor. Birkaç okula ön kayıt yaptırılabildiği için aileler ayrı ayrı okulda adeta nöbet tutuyorlar. Arkadaştan, akrabalardan bile bu konuda destek isteniyor. Dün İstanbul’daki yabancı kolejleri gezerek yedek kayıt dönemindeki bu heyecanlı maratona tanıklık ettik.

Yurt dışı istiyorlar

Velilerin ve öğrencilerin görüşleri şöyle:

Mira Ballı (Öğrenci): Birkaç liseye ön kayıt yaptırdık. Annem farklı bir lisede bekledi, ben babamla farklı bir lisedeydik. Annemin beklediği liseden olumlu yanıt gelince şimdi oraya gitme kararı aldık. Üniversitede Amerika’yı gitmeyi hedefliyorum.

Nesrin Kızıltan (Veli): Kızım için sıranın bize gelmesini ve kayıt olmayı bekliyoruz. İsmi okunduğunda kayıt işlemlerini yapacağız. Kızım istediği için yabancı lise tercih ettik.

Pelin Bayhan (Veli): Saint Benoit Fransız Lisesi ve Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’ne ön kayıt yaptırdık. Sainte Pulchérie’yi tercih ettik. Yurt dışında üniversite olanağı, farklı bir bakış açısı ve dil öğrenmesi için yabancı lise seçtik.

Korel Bayhan (Öğrenci): LGS’ye hazırlanırken Avusturya ile Fransız liselerini düşünüyordum. Çünkü yurt dışında bilgisayar mühendisliği okumayı istiyorum.

Ege Taşpınar (Öğrenci): Saint Benoit, Saint Michel, Sainte Pulchérie Fransız Liselerine ön başvuru yaptık. Sosyal, kültürel imkanları ve yurt dışı olanakları cazip geldi. Kaydımı yapabildiğim için çok mutluyum.

Rahşan Gürkan (Veli): Kızım Elif için Notre Dame de Sion Lisesi’nde sıra bekliyoruz. Saint-Joseph Fransız ve Avusturya liselerine ön kayıt yapmıştık. Üniversitede yurt dışı geçerliliği ve yabancı dil imkânı nedeniyle yabancı bir lise istedik.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)