adscode
adscode

Kolejlere Ön Kayıt Yaptırmış Öğrenciler, DİKKAT!

TEOG yerleştirme puanlarının açıklanmasının ertelenmesi konusunda öğrenci ve velileri uyaran Vizyon Koleji Ortaokul Müdürü Begüm Bıyıklıoğlu “Yaptırmış olduğunuz ön kayıt işleminiz iptal edilmiş olabilir.”…

Kolejlere Ön Kayıt Yaptırmış Öğrenciler, DİKKAT!
Lise
24 Haziran’da ilan edileceği duyurulan TEOG Sonuçları bir soruya açılmış olan davanın sonuçlanmamasından dolayı resmi olarak açıklanamadı. Bu nedenle 24 Haziran’da başlayacağı belirtilmiş olan özel okul kayıtları, okulların büyük bir bölümünün YEP (Yerleştirmeye Esas Puan) ile öğrenci almayı planlamasından dolayı durduruldu. 

Konuyla ilgili olarak, öğrenci ve velileri uyaran Vizyon Koleji Ortaokul Müdürü Begüm Bıyıklıoğlu “davanın sonuçlanmasının akabinde birçok öğrencinin puanında değişiklik olması ne deniyle bazı özel okullar, yapmış oldukları ön kayıtları sonuçlar açıklandıktan sonra tekrar değerlendirmek üzere bekletirken, bazı okullar da önceden yapılmış ön kayıtları iptal edebilirler. Veliler bu konuda çok dikkatli olmalılar ve ön kayıt yaptırmış oldukları okullarla iletişime geçerek kayıtlarının devam edip etmediğini kontrol etmeleri gerekir.” dedi.

Begüm Bıyıklıoğlu, birkaç gün içinde açıklanacağını tahmin ettiği süreci şu cümlelerle değerlendirdi:
“Eğer sonuçlar birkaç gün içinde açıklanırsa tercih sürecinde bir değişiklik olmayacak, 6 Temmuz tarihinden, 16 Temmuz Saat 13:00’e kadar e-okul.meb.gov.tr internet adresinden tercihler yapılabilecektir. TEOG yerleştirme sonuçları 14 Ağustos tarihinde ilan edilecek, yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, üç dönem halinde yapılacaktır. Buna göre ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos’ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos’ta açıklanacak, ikinci başvurular 24-28 Ağustos’ta yapılacak ve sonuçları 31 Ağustos’ta duyurulacak, üçüncü yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları ise 31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında yapılacak ve sonuçları 7 Eylül tarihinde açıklanacaktır. 
Ancak mahkeme kararının uzaması ve sonuçlarının daha geç bir tarihte açıklanması durumunda ise bu tarihlerde değişiklik olabilecektir. Velilerin buna dikkat etmesi gerekmektedir. Tercih süreci ile ilgili bilgileri Milli Eğitim Bakanlığı internet sayfasından takip etmeyin unutmayın.” 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)