adscode
adscode

Kolombiya Mutfağı, İzmir Ekonomi'de

Kolombiya mutfağı İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne taşındı. Kolombiyalı şef Andres Ortiz, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileriyle yeni yıl için Kolombiya’ya özgü…

Kolombiya Mutfağı, İzmir Ekonomi'de
Üniversite
Hazırlanan yiyecekler, İEÜ Cam Restoran’da gerçekleştirilen Yeni Yıl Kokteyli’nde konuklara sunuldu.

Etkinliğe İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş,  Kolombiya İzmir Fahri Konsolosu Eli Alharal, Kolombiya Büyükelçiliği Kültür Ateşesi Alejandra Jurado, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen ve konuklar katıldı. Kokteylde, Kalelaso, Arepaya Reno, Areparellenas, Açiyote, Pollo Relleno adı verilen farklı lezzetler konuklara aktarıldı. Başkan Demirtaş, İzmir Ekonomili öğrenci şeflerin Ege’nin yanı sıra dünya mutfağına hâkim eğitim yapısına dikkat çekti.

‘Kolombiya’nın Baş Tacı; Kahve’
Kolombiyalı Şef Andres Ortiz ise, ilk kez Türkiye’ye geldiğini belirterek, öğrencilerle birlikte 9 farklı Kolombiya yemeği yaptıklarını, bu sırada da farklı bir kültürü deneyimlediğini söyledi. Ortiz, “Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri çok yetenekli. Özellikle yeni yılda yapılan Kolombiya mutfağının en güzel örneklerini birlikte yapma olanağı buldum.  Kahvenin Kolombiya mutfağında ayrı bir yeri bulunuyor. Kereviz sapı, kuru kayısı ve labne peynir ekleyip sarılan ardından kahveye bulanarak pişirilen tavuk sarma farklı bir lezzet oluşturdu. Bunun yanı sıra kahveden yoğun olarak kullandığımız çeşitli yiyecek ve içecekler yaptık”  dedi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)