adscode
adscode

Koncuk: Türkiye Orta Çağ Zihniyetini Yaşıyor

KONCUK: TÜRKİYE ORTA ÇAĞ ZİHNİYETİNİ YAŞIYOR

Koncuk: Türkiye Orta Çağ Zihniyetini Yaşıyor
Sendikalar
Türkiye Kamu-Sen Genel Merkez Yöneticileri, Şube Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri istişare toplantısı yeni hizmet binamızda yapıldı.
İstişare toplantısında bir konuşma yapan Konfederasyonumuzun Genel Başkanı İsmail Koncuk, yeni hizmet binamızın hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, açılışın 11 Nisan 2014 Cuma günü Cuma namazının ardından yapılacağını söyledi.

EVLATLARIMIZA, TORUNLARIMIZA BU ÜLKEYİ İYİ BİR ŞEKİLDE TESLİM ETMELİYİZ
Ülke gündemi ve çalışma hayatına dair değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan İsmail Koncuk, hafta sonu yapılacak olan 30 Mart seçimlerinde Türkiye’nin geleceğinin oylanacağının altını çizdi. Koncuk,  “Bu ülkeyi çocuklarımıza torunlarımıza iyi bir şekilde teslim etmeliyiz” dedi. Koncuk, “ 30 Mart seçimleri bir yerel seçim olmaktan çıkmıştır. Bu seçimler Türkiye’nin kaderinin oylanacağı bir seçime dönüşmüştür. Tek bir insana demokrasimizi, Hukukumuzu, evlatlarımızın geleceğini feda ettik. Türkiye tüm dünyada gelişmiş ülkeler nezdinde itibarını da sıfırladı. Türkiye karanlık bir dönem yaşamaktadır. Şu yaşananlar orta çağ Avrupa’sı zihniyetine benzemektedir. Twitter kapatılıyor, “kökünü kazıyacağım” diyor. Hür düşüncenin önüne engel koyuyor, istediğimi yapar kimseye hesap vermem diyor.
Bizler Türkiye Cumhuriyeti Devletini, bu coğrafyayı tesadüfen bulmadık. Çok büyük bedeller ödedik bu ülke için . Kimsenin kara kaşına kara gözüne bu ülkenin geleceğini feda edemeyiz.
Türkiye artık bir karar vermelidir. Bu ülkenin geleceğine dair karar vereceğiz. ‘Türkiye anladığımız anlamda olgun, kâmil bir devlet olmaktan uzaklaşsın, milli birliğimiz ve bütünlüğümüz yerle yeksan olsun, milletimizin parası çarçur edilsin ama sevdiğim insan o koltukta otursun’ mu diyeceğiz, yoksa ‘Böyle olmaz’ mı diyeceğiz. Bu ülke şehitlerimizin emanetidir ve bu emaneti evlatlarımıza, torunlarımıza iyi bir şeklide teslim etmeliyiz” dedi.
 
CİDDİ BİR EKONOMİK KRİZ YAKLAŞMAKTADIR
Türkiye’nin ekonomik gidişatını da değerlendiren Genel Başkan İsmail Koncuk, “Ekonomik krizin ayak sesleri giderek artıyor” dedi. Koncuk, “Türkiye’nin cari açığı 65 milyar dolara ulaştı. Cari açığın artması, yeni vergi yükü demektir, kamu çalışanlarına yapılacak zammın daha az olması, çiftçinin ürününün para etmemesi, esnafın kepenk kapatması demektir.
Türkiye ekonomisi 2010 yılından beri kötü günler yaşıyor. 17 Aralık tarihinden sonra ekonomik krizin ayak sesleri biraz daha arttı. Dolar yükseldi, kamu çalışanlarının alım gücü dolar karşısında yüzde 16 oranında azaldı. Yüzde 5.3 olarak ilan edilen enflasyon hedefinin orta noktası yüzde 6.6’ya çıkarıldı. 2014 yılının sonunda çift haneli enflasyon rakamları ile karşılaşacağız.
Ortalama devlet memurlarının maaşına yapılan zam yüzde 5.2’dir. 2014 yılının sonunda enflasyonun yüzde 10 ve üzerinde olacağı tahmin edilmektedir. 2014 yılında cari açık, GSMH’nin yüzde 7.5-8’ine ulaşabilir. Peki şu anda siyasi istikrar var mı? Siyasi istikrarın temeli siyasi güvendir. Sadece millet olarak güven duymanız da yetmez; uluslararası alanda da Türkiye’nin demokrasisine, yargı bağımsızlığına, insan haklarına güven duyulması gerekmektedir. Zira demokrasinin iğdiş edildiği hiçbir ülkeye yatırım yapılmaz” dedi.

YETKİ ARTIK TÜRKİYE KAMU-SEN’DE OLMALIDIR
Yaklaşan yetki dönemine vurgu yapan Genel Başkan İsmail Koncuk, “Türkiye Kamu-Sen’in yetkiyi alması gerektiğini bunun kamu çalışanlarının hak mücadeleleri için bir zorunluluk olduğunu söyledi. Koncuk, “ Şu anda yetki döneminin içerisindeyiz. Önümüzde son derece az bir süre kaldı. Bu dönem kamu çalışanlarının hakları bakımından önem taşımaktadır.
Ben bütün arkadaşlarımdan bu yetki döneminde sonuna kadar sıkı bir çalışma içinde olmalarını istiyorum. Sayılı günler çabuk gelir geçer, Genel Merkez yöneticilerimiz, Şube Başkanlarımız bu süreci en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bu sene inşallah 500 bin rakamını geçeceğiz. Bu hepimizin gayretleriyle ve fedakarca çalışmasıyla gerçekleşecektir” dedi.
İstişare toplantımıza Genel Başkan İsmail Koncuk ile birlikte bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları, Genel Merkez yöneticilerimiz, Şube Başkanlarımız ve Şube Yönetim Kurulu Üyelerimiz katıldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)