adscode
adscode

Konuşamayan Otizm Sendromlu Çocuklara Teknolojik Destek Otsimo'dan

Otizm sendromlu çocuklara ücretsiz eğitsel oyunlar sunan mobil platform Otsimo, uygulama içindeki 18 oyunla çocukların gelişimine katkı sağlıyor.

Konuşamayan Otizm Sendromlu Çocuklara Teknolojik Destek Otsimo'dan
Eğitim
Otsimo'nun en etkili oyunu ise konuşma yetisi olmayan kişilerin semboller yardımıyla iletişim kurmasını sağlayan Otsimo AAC.

Otsimo, otizmli çocukların yoğun ve kaliteli bir eğitim almaları için çocuklara gereken ve eksik kalan eğitimin akıllı cihazlar aracılığıyla evde verilmesini amaçlıyor. Bu doğrultuda ortaya çıkan ve 4 binden fazla kişinin kullandığı uygulama, İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki dilde mevcut.
Otsimo'da, otizmli çocukların temel kavramları öğrenebilmesi ve iletişim becerilerini geliştirebilmeleri için alanında uzman kişiler tarafından yaratılmış 18 oyun mevcut ve her ay iki yeni oyun daha ekleniyor. Türkiye'de sadece Otsimo tarafından hazırlanan, şirketin en önemli ve en etkili oyunu ise Otsimo AAC.
 
Otsimo AAC, konuşma yetisi olmayan kişilerin semboller yardımıyla iletişim kurmasını sağlıyor. Otsimo AAC sayesinde bugüne kadar toplam 266 bin kelime konuşulmuş durumda. 
 
AAC Nedir?
Çeşitli sebeplerden dolayı konuşma zorluklarıyla karşı karşıya kalan bireyler, çevreleriyle iletişim kurabilmek için AAC (Augmentative Alternative Communication) tekniğinden yararlanıyor. ‘Augmentative' pano üzerindeki görselleri ve şekilleri anlatırken, ‘alternative' ise sisteme dahil olan sesli komutlar anlamına geliyor. Günlük hayatta sık kullanılan özneler, fiiller ve söz öbeklerinin kontrol edilebilir görsel kartlar içinde yer almasına AAC panosu veya tablosu adı veriliyor. Bu sayede kas sistemi gelişmezliği veya beyinde oluşan hasarlardan kaynaklı konuşma yeteneğine sahip olmayan veya sonradan kaybeden insanlar, AAC panosu üzerinden zorlanmadan karşılıklı hem sesli hem de yazılı iletişim kurabiliyor.
 
AAC Panoları, hazırlandıkları dilde en çok kullanılan 500 kelimeye yer verecek şekilde hazırlanıyor. AAC Panosu sayesinde kullanıcı, zorlanmadan karşısındakine isteklerini ve düşüncelerini anlatabiliyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)