adscode
adscode

Köprüden önce son çıkış!

2023’e de tıpkı 10. yıla olduğu gibi görkemli bir şekilde girmeliyiz. 100. yıla sadece bir yılımız kaldı ve her ayını, her gününü, her saatini en verimli bir şekilde kullanmalıyız. Referansımız da akıl ve bilim olmalı.

Köprüden önce son çıkış!
Milliyet Diyalog

Yarın yeni yılın üçüncü günü. İlk günler hep zor geçer. Ama her şey gibi onlar da geliyor, yaşanıyor ve bir süre sonra da sıradanlaşıyor. Tıpkı önceki yılların ilk günleri gibi.

Karamsar olmaya hiç gerek yok. Her geçen yıl bizden çok şey götürüyor gibi görünse de kazanımları sanki hep daha fazla.

Niye mi? Çünkü her zaman olduğu gibi yaşananları değil yaşanmayanları, kazandıklarımızı değil kaybettiklerimizi, yaptıklarımızı değil yapamadıklarımızı düşünüp kendimizi üzmek için bahaneler arıyoruz.

Bir şeyi kaybettiğimizdeki üzüntüyle kazandığımızdaki sevinç doğru orantılı olmalı ama nedense üzüntünün dozu hep daha fazla oluyor.

Yaşanan, yapılan, kazanılan güzellikler, şarkı da olmuyor, haber de!

Şarkılardaki hüzün, haberlerdeki iç karartıcı başlıklar hep bu yüzden değil mi!

Dünü dün de bırakıp, sevinç, mutluluk, kazanç, huzur, keyif, seyahat, hoşgörü ve kahkaha haklarını yeterince kullanmayanlar için 2020/2021’i yerden yere vurmayı bırakıp, geleceğe bakalım.

2022 yeni bir şans ve bu şansımızı bugünden itibaren sonuna kadar kullanalım!

Biriktirdiklerimiz?

Gelin bu yıl bir farklılık yapıp birikimlerimizin türünü değiştirelim, para yerine dost, üzüntü yerine keyif, gerginlik yerine hoşgörü, kaçırılan fırsatlar yerine yakalanan fırsatları biriktirelim.

İki binli yıllara girdik, gireceğiz derken, 21 yıl geride kaldı. Hadi öncesini bırakalım, 2000 yılından bugüne kendiniz için ne yaptınız?

Örneğin sınav kazanmanın, diploma ve sertifika biriktirmenin ötesinde ne yaptınız? Eğitime hiç farklı bir açıdan bakabildiniz mi? Eğitimi, daha iyi bir karne ya da daha yüksek bir puan almanın ötesinde hiç düşündünüz mü?

Eğitimle insan olduğumuzun farkına varıyor, güzellikleri hissediyor, öğrenmeyi, üretmeyi, paylaşmayı, korumayı, saygıyı, hoşgörüyü, yenilenmeyi, hakkı, hukuku, adaleti, demokrasiyi, kısacası her şeyi, eğitimle kazanıp, eğitimsizlikle kaybediyoruz!

Yeni yılda da önceki yıllarda olduğu gibi yine hep eğitimin öğreten, araştıran, sorgulayan, hesap soran, bilgilendiren ve gülen yüzünü ısrarla sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)