adscode
adscode

Korona usulü bayram! Tercih sıralamasının püf noktaları?

Eski bayramları zaten çoktan unutmuştuk, korona da tuzu, biberi ve bahanesi oldu.

Korona usulü bayram! Tercih sıralamasının püf noktaları?
Milliyet Diyalog

Her yere gitmeye, her şeyi yapmaya gelince koronayı unutalı çok oldu ama bayram söz konusu olduğunda, bu mazereti gösteren çok olacaktır.

Öyle ya da böyle, hayırlı bayramlar diliyoruz.

Sağlıklı, huzurlu, keyifli bir bayram dileğiyle!..

Onların bayramı?..

Lise ve üniversite sınavlarına girenler için asıl bayram, hayalini kurdukları okula girdiklerinde olacak! Ona da sayılı günler kaldı. Önceki yıllarda, bayram daha ileriki tarihlerde olduğunda, çifte bayram kutlanırdı.


Üniversite adaylarından ve ailelerinden tercihlere yönelik çok soru geliyor!

İşte tercihin püf noktaları:

Kazandığınızda sevinmeyeceğiniz, gidip keyifle okumayacağınız, mezun olduktan sonra da gidip o alanda çalışıp kariyer yapmayacağınız bölümleri kesinlikle listenize almayın!

Önümüzdeki 20 yıl içerisinde günümüz mesleklerinden yüzde 70’inin yok olacağı söyleniyor!

Bu durumu mutlaka göz önünde bulundurmalısınız!

Geleceğin meslekleri de istihdam olanaklarının yetersizliği nedeniyle bazen hayal kırıklığı yaratabiliyor! Örneğin Mekatronik, Uzay Bilimleri, Biyomedikal Mühendisliği.

Üniversite mi yoksa meslek mi? Etiket elbette önemli ama meslek çok daha önemli! Üniversite 4-5 yıl, meslek ise ömür boyu! Tercihleriniz, bir üniversitenin tüm bölümleri yerine, tüm üniversitelerin aynı bölümü olmalı. Örneğin hepsi de tıp ya da hukuk!

Devlet mi vakıf mı? Her ikisinin de artıları ve eksileri var. Parasız diye devlette istemediğiniz bir bölüm yerine vakıflarda çok istediğiniz bir fakültede okuyabilirsiniz!

İl dışında harcayacağınız parayla ailenizin yanında vakıf üniversitesini düşünebilirsiniz!

Tercihler hangi kritere göre sıralanmalı? Puana göre mi, yüzdelik dilime göre mi, Türkiye sıralamanıza göre mi yoksa istek sırasına göre mi?

Kesinlikle istek sırasına göre olmalı. Yüzdelik diliminize yakın yerleri seçin ve isteğinize göre sıralayın!

En iyi meslek, en çok sevdiğiniz meslektir! Birileri için en iyi olan bir meslek, bir başkası için kötü tercih olabilir. Şu an işsizlik sıralamasının en tepesinde üniversite mezunları var. Meslek iyi olabilir ama iş olanağı yoksa, hayal kırıklığı!..


YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)