adscode
adscode

Köy okulu öğrencileri sinemayla buluştu

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) AB Bilgi Merkezi, Avrupa Günü kapsamında ilçe ve köylerden gelen çocukları sinemayla buluşturdu.

Köy okulu öğrencileri sinemayla buluştu
Eğitim
Avrupa Günü kapsamında TTSO Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi tarafından "Köyden Kente Gelen Çocuklarla Avrupa Günü'nü kutluyoruz" etkinliği düzenlendi.

Kent merkezindeki bir sinema salonunda düzenlenen ve 200 öğrencinin katıldığı etkinlikte çeşitli hediyeler dağıtıldı, "Şirinler Kayıp Köy" filmi gösterildi.

TTSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin AB tam üye adaylığı yolunda ilerlemeye başladığı günden beri tüm Türkiye'de 9 Mayıs'ın Avrupa Günü olarak kutlandığını anımsattı.

Karbuz, çocuklarla Avrupa Günü'nü kutlamayı istediklerini belirterek "Etkinliğe özellikle uzak köylerde yaşayan öğrencilerimiz geldi. Avrupa ve Türk yapımı filmleri izleyecekler. Birçok öğrenci ilk kez köyden şehir merkezine gelerek sinema salonunda film izledi. Ayrıca çocuklar Atatürk Köşkü'nü ziyaret ederek güzel ve keyifli bir gün geçirecek." dedi.

Araklı Yeşilyurt'tan 2. sınıf öğrencileri Sultan Aydın ve Zeynep Özdemir, ilk defa sinemaya geldiklerini dile getirerek çok heyecanlı olduklarını anlattı.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)