adscode
adscode

KPSS'de kopya iddiası

KPSS'de çıkan soruların bir yayınevinin testleriyle bire bir aynı olduğu iddiası ortalığı karıştırdı. Adaylar sınavın iptal edilmesini isterken sendikalar suç duyurusunda bulundu. ÖSYM'den konuyla ilgili açıklama bekleniyor.

KPSS'de kopya iddiası
ÖSYM
Güncelleme : 04-Aug-22 11:57

KPSS'ye giren adaylar ve eğitimciler, soruların bir yayınevinin deneme sınavlarından alınarak sınavda sorulduğunu iddia ediyor. Sosyal medyada gündem olan konuyla ilgili adaylar, sınavın iptal edilmesini istiyor. 

Eğitim Gücü Sendikası Genel Başkanı Oğuz Özat ise suç duyurusunda bulunduklarını belirterek "ÖSYM nin yaptığı 2022 KPSS sınav sorularının sızdırılması ile ilgili Eğitim Gücü olarak avukatlarımıza talimatı verdik savcılığa suç durusunda bulunuyoruz 1 milyonun üzerinde sınava giren öğretmenlerin hakkını Eğitim Gücü Sendikası olarak savunacağız" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyadaki yorumlar ise şöyle:

- Elim ayağım titriyor yemin ediyorum hakkım helal değil, kafamı masadan kaldırmadan ders çalıştım ben BENİM HAKKIM HELAL DEĞİL!!!!

- Sınavdan soru tutturursun hatta çoğunu tutturursun ona da eyvallah ama şıkların bile aynı olduğu soruların olması hiç akıl kârı değil

- Anlamadığım şu; yayınevi mi soru tutturdu bu durumda yoksa ÖSYM’ mi? Ya arkadaş biz boşa mı ders çalışıyoruz. Benim aklım almıyor artık. Sınavda çıkan sorularla yayınevi sorularının şıkları bile nasıl aynı olabilir? Emekler hep boşa.

- Kalemlerin üzerine “emeğiniz emanetimizdir” yazan ÖSYM, böyle mi emeğimize sahip çıkıyorsunuz?

- Ortaya çıkan iddialar eğer doğruysa 2022 KPSS'nin GY-GK kısmı iptal edilmelidir. Aksi takdirde yüz binlerce insanın emeği hiçe sayılmış olur. Sınava girsin diye çocuğuna yokluk içerisinde para biriktirip veren babaların, annelerin âhı üzerinize kalır.

- Bu kadarına tesaduf deyip gecemeyiz!Hakkimiz yendi! Emeklerimiz çalındı!

GÜNCELLEME

ÖSYM'DEN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILDI.

EĞİTİM AJANSI


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)