adscode
adscode

KPSS’ye girmek istemiyorlar

Ön lisans mezunu olup lisans okuyan öğrenciler, kendilerini denemek için KPSS’ye girdiklerine bin pişman oldu. Çünkü hem lisans hem de ön lisans oturumlarına katılmak mümkün değil. Bu nedenle adaylar, yeniden yapılacak KPSS’ye girmek istemiyor.

KPSS’ye girmek istemiyorlar
ÖSYM
Güncelleme : 11-Aug-22 15:08

Soruların sızdırıldığı KPSS iptal edildi, yeni tarihler belirlendi. Ancak sınava giren bazı öğrenciler, bu haklarından vazgeçtiklerini belirtip yeni sınava girmek istemiyorlar. Ön lisans ve lisans sınavlarına aynı anda başvuran öğrenciler ise kılavuzda yazan 'Adayların birden fazla öğrenim düzeyinde KPSS’ye girmeleri mümkün değildir' maddesi nedeniyle mağdur oldu. Bu durumda KPSS lisansa başvurdukları için ön lisans oturumuna başvuramıyorlar. KPSS lisans haklarından feragat edip sadece ön lisans oturumuna katılmak isteyen adayların 15 Ağustos’a kadar ön başvuru yapması gerekiyor. KPSS’ye tekrardan girmek istemeyenler için ise ÖSYM, net bir açıklama yapmadı. 

O adaylardan bazılarının yorumları şöyle:

- Bizler ön lisans mezunuyuz aynı zamanda lisansa tamamlıyoruz. Şu anda mezun olacak durumda değiliz ve ön lisans KPSS sınavına hazırlanıyoruz, kendimizi denemek için Lisans sınavına girdik.  Bu sınavın gireceğimiz diğer sınavların önünü kapatacağını bilmiyorduk. Evet araştırdık ama ÖSYM’de görüştüğümüz insanlar bile muğlak cevaplar verdikleri için bu konuda tatmin edici bir cevap alamadık. Lisans sınavına girdiğimiz gün öğrendik ki ön lisans sınavına girmeye engelmiş, ön lisans sınavına giremiyormuşuz. KPSS sınavı iptal oldu biz tekrar lisans sınavına girmek istemiyoruz hatta ücret iadesini de talep etmiyoruz. Bu hakkımızdan feragat edip ön lisans sınavına girmek istiyoruz.

- 2022 lisans sınavına başvuru yaptık. Bundan dolayı KPSS ön lisans sınavına başvuru yapamıyoruz. Bu şekilde olan 120 kişiyiz. Sadece kendimizi denemek için lisans sınavına girdik. Bilseydik girmezdik. Bu durumdan dolayı yaptıklarımız, emek ettiğimiz onca şey var. 2 sene hazırlandık bu sınav için. Basit bir hatadan dolayı bu sınava giremez isek 2 sene daha gidecek.

- KPSS lisans sınavına girmediğim halde başvurum olduğundan dolayı ön lisans sınavına başvuru veremiyorum. Bu konuda mağduruz. 2 senelik hak mağduriyeti söz konusu.

- Ben lisans sınavına girdim ama mezun değilim aynı zamanda ön lisans mezunuyum ve ön lisans KPSS sınavına hazırlanıyordum, kendimi denemek için lisans sınavına girdim. Bu sınavın gireceğim diğer sınavların önünü kapatacağını bilmiyordum. KPSS iptal oldu ben tekrar lisans sınavına girmek istemiyorum hatta ücret iadesini de istemiyorum.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)