adscode
adscode

Kredi Yurtlar Kurumundaki her öğrenci için fidan

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü (KYK) arasındaki protokol kapsamında yurtlarda kalan her öğrenci için bir fidan dikiliyor.

Kredi Yurtlar Kurumundaki her öğrenci için fidan
Eğitim
Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, "Türkiye'nin Her İlinde KYK Ormanları Tesisine İlişkin Ağaçlandırma ve Eğitim İşbirliği Protokolü", 10 Mayıs 2016'da OGM ile KYK arasında imzalandı ve protokolün süresi 5 yıl olarak belirlendi. Bu çerçevede KYK'de kalan her öğrenci için fidan dikimine başlandı. 

- Yurt binalarının bahçeleri de ağaçlandırılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, protokol ile KYK'ye bağlı yurtlarda barınan öğrenciler adına uygun görülecek ağaçlandırma sahalarına fidan dikildiğini belirterek "Sadece ağaçlandırma alanlarında ormanlar tesis etmiyoruz, yurt binalarının bahçelerini de ağaçlandırıyoruz." ifadesini kullandı.

KYK ormanlarının tesisinde toprak hazırlığı, projelendirme, fidan temini, dikimi, bakımı ve koruması ile alakalı her türlü gideri Orman ve Su İşleri Bakanlığının karşıladığını aktaran Eroğlu, "Bu protokoldeki temel gayemiz yapılacak fidan dikimi etkinliklerine gençlerin de iştirakinin sağlanmasıyla ağaç ve orman sevgisi ile yeşilin yaşatılması konusunda gençlerde bir şuurun oluşturulmasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

- KYK'ye bağlı yurtlarda 442 bin 792 öğrenci barınıyor

KYK ormanları tesisine ilişkin çalışmaların ağaçlandırma mevsimi olan 2016 yılı sonbahar döneminde başlandığına işaret eden Eroğlu, şöyle devam etti:

"Kredi ve Yurtlar Kurumundan alınan 2016 yılı rakamlarına göre, ülkemiz genelinde KYK yurtlarında 442 bin 792 öğrenci barınıyor. OGM, imzalanan bu protokol çerçevesinde iklim ve toprak şartlarının müsait olduğu her ilimizde çalışma yaparak 4 bin 485 dekarlık alanda 337 bin 417 fidanı toprakla buluşturdu. 2017'de de eksikler tamamlanarak yurtlarda kalan her öğrencimiz için bir fidanı toprakla buluşturmuş olacağız."

Bakan Eroğlu, her yıl yurtlarda kalmaya yeni başlayan öğrenciler adına da 5 yıl süresince fidan dikileceğini vurgulayarak yurtlarda kalan öğrencilerle ülkenin her tarafında KYK ormanları tesis edilmeye devam edileceğini kaydetti.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)