adscode
adscode

Küçük mucitlerden şaşırtan icatlar

AREL Koleji'nin 6 yaş grubu minik mucitleri icatlarıyla yaşadıkları birçok soruna çözüm ürettiler. Hayatlarını kolaylaştıracak olan geleceğin icatlarını 9 Mart'ta sergileyecekler.

Küçük mucitlerden şaşırtan icatlar
Özel Okullar
AREL Koleji'nin 6 yaş grubu minik mucitleri icatlarıyla yaşadıkları birçok soruna çözüm ürettiler. Hayatlarını kolaylaştıracak olan geleceğin icatlarını 09 Mart 2016 Çarşamba günü yapılacak olan "İcatlar ve Mucitler" gününde sergileyecekler.
 
AREL Koleji Anaokulunun her yıl geleneksel olarak düzenlediği "İcatlar-Mucitler" adlı etkinlikte 6 yaş grubu öğrencilerinin birbirinden yaratıcı icatları çocukların yapacakları bir sunumla gerçekleşecek. Çocukları düşünmeye, araştırmaya yönlendirmek, problem çözme yetisini arttırmak ve sorumluluk bilincinin gelişmesine yardımcı olmak amacıyla AREL Kolejinde düzenlenen "İcatlar-Mucitler Günü"nde, 6 yaşındaki minik eller hayatlarında karşılaştıkları zorluklara ve onları rahatsız eden durumlara karşı ürettikleri yaratıcı çözümlerin neler olduğunu icatlarıyla ifade ettiler. Öğrenciler sınırsız bir hayal gücüyle ürettikleri icatları kendi yaptıkları bir sunumla izleyenlerle paylaşacaklar. Miniklerin yaşadıkları sorunlara ürettikleri çözümler gelecekte hayata geçerse birçok soruna çözüm olacaklar. Tasarladıkları icatlarda dikkat çeken konulardan biri de çevreye karşı ne kadar duyarlı oldukları.
  
Hayal gününün sınırlarını zorlayan icatlardan bazıları:
Uzaktan Kumandalı Kablosuz Ütü, Yaşlılar İçin Işıklı Baston, Uzaya Çıkan Asansör, Dünyamızı Kirletenleri Boyayan Makine, Atıkları Çöp Kutusuna Atınca Sinyal Veren Makine, Sokaktaki Kedi ve Köpeklere Mama Veren Makine, Denizdeki Atıkları Süpürge Gibi Çeken Makine, Gözleri Görmeyen Engelliler İçin Güneş Işığıyla Çalışan Tekerlekli Sandalye, Arabaların Egzozundan Çıkan Zehirli Dumanı Bir Yerde Toplayan Makine, Geri Dönüşüme Atılınca Plastiği Oyuncağa Dönüştüren Makine.
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)