adscode
adscode

​Kullan At Bardak Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Endüstriyel gelişimin hız kazanması sonucunda artık hem evlerimizde hem de iş hayatımızda kullan at bardaklara yöneliyoruz.

​Kullan At Bardak Seçimi Nasıl Yapılmalı?
Türkiye'den Haberler

Endüstriyel gelişimin hız kazanması sonucunda artık hem evlerimizde hem de iş hayatımızda kullan at bardaklara yöneliyoruz. Koşturmaca içinde geçen hayatımızda bize vakitten sağladığı tasarruf gerçekten hatırı sayılır seviyede oluyor. Özellikle fazla sayıda insanın çalıştığı fabrikalar ve ofislerde çok faydalı bir iş görüyor. Peki bu kullan at bardakları seçerken nelere dikkat edilmeli?

Kendini ve toplumu önemseyen her bireyin dediği gibi firma olarak biz de önce sağlık diyerek başlayalım. Bilimsel verilerin ortaya koyduğu üzere içecek tüketimi esnasına tercih edilecek en sağlıklı ürünler cam kullanılarak elde edilenlerdir. Fakat cam, kullan at ürünler açısından çok uygun bir malzeme değildir. Üretiminin getirdiği zorluklar bir yana tüketim açısından da sağlıklı olduğu kadar elverişli değildir. Çünkü saklanması, lojistik açıdan taşıdığı olumsuz yapı ve yüksek maliyeti düşünüldüğünde toplu tüketim açısından tercih edilmesi zor görünmektedir.

Cam konusunda kullan at ürünlerin zorluğunu kabul ettikten sonra geriye kağıt bardak ve plastik bardak seçenekleri kalıyor. Plastik malzemeler sadece kullan at bardaklar açısından değil hayatımızda olan diğer ürünler açısından da sağlık konusunda tartışmaya çok açıktır. Petrol türevlerinin kanserojen etkisi olduğuna dair çok ciddi araştırma sonuçları ortaya konulmuştur. Plastik bardaklarda hammadde olarak bir petrol ürünü olan benzen kullanıldı için özellikle asitli ve sıcak içeceklerde tepkime oluşma oluşabileceğinden insan sağlığını olumsuz etkilemektedir. Çevresel etkileri açısından da doğada çözülme süresi zaten herkesin malumudur.

Sağlık + Maliyet =  Kağıt Bardak

Cam malzeme sağlıklı olmasına rağmen maliyeti fazla olduğu için kullan at ürünlerde elverişli değildir. Plastik malzeme ucuz ama sağlıksızdır. Geriye maliyetinin uygunluğu ve sağlık açısından daha ılımlı olması sebebi ile karton bardak kalmaktadır. Çünkü üretimi aşamasında bir takım kimyasal işlemlere maruz kalsa da hammaddesi plastiğe nazaran daha organik sayılabilecek selülozdan oluşmaktadır. Ayrıca nakliyesi, saklanması ve geri dönüşüm özelliğinden kaynaklanan avantajları bakımından ortada vadeli maliyet hesaplarında bütçelere olumlu etkiler yaratmaktadır. Bu yüzden hem evlerde hem de işyerlerinde en avantajlı kullan at ürün budur.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)