adscode
adscode

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ

...

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi
Güncelleme : 13-Aug-18 15:10

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ

Rektör: Prof. Dr. Remzi Gören

Kuruluş tarihi: 1992

Bulunduğu il: Kütahya

Akademik birimleri: Eğitim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, İslami İlimler, Mimarlık, Mühendislik, Simav Teknoloji olmak üzere 8 fakültesi, 4 yüksekokulu, 13 MYO’su var.

Öğrenci sayısı: 55.000 öğrencisi bulunuyor.

Akademik personel sayısı: 922 akademik personeli var.

Burs olanakları: KYK bursunun yanı sıra öğrenciler il merkezinde bazı dernek ve vakıfların verdiği burstan yararlanabiliyorlar.

Yurt olanakları: Yerleşkede Hüsnü Özyeğin Kız Öğrenci Yurdu var. KYK’nın merkezde ve Kütahya’nın çeşitli ilçelerinde yer alan 14 öğrenci yurdunda yaklaşık 11 bin öğrenciye hizmet veriliyor.

Öğrenci kulübü sayısı: 106 öğrenci kulübü var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus kapsamında 18 ülkede 80 üniversite, Mevlana kapsamında 18 ülkede 24 üniversite, Farabi kapsamında da 80 üniversite ile işbirliği bulunmakta.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

DPÜ, öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri donanımlı laboratuvarları, sportif, sosyal ve kültürel etkinliklerini yapabilecekleri her türlü imkânı bulunan ender üniversitelerden. Fiziki ve laboratuvar altyapı olanaklarını büyük oranda tamamlamış ve zengin kütüphane olanakları sunan, kaliteli bir üniversitedir. İnşaatı süren TEKNOKENT’in tamamlanmasıyla Türkiye’nin teknoloji üreten, Ar-Ge etkinliklerini yürüten önemli merkezlerinden biri olacak. 2017’de hizmete giren ve Türkiye’de ilk olan SOSYOPARK ile DPÜ öğrencileri sportif, kültürel ve sosyal projelerini hayata geçirebilecek önemli bir merkeze kavuştular. TurcoMoney Uluslararası Ekonomi ve Finans Dergisi’nin Türkiye’ye Değer Katanlar TurcoVision ödülleri kapsamında DPÜ, projeleri ve bilimsel çalışmalarıyla ülkemize en fazla değer katan ve en iyi çıkışı gerçekleştiren üniversite olarak ödüllendirildi.

İletişim bilgisi: www.dpu.edu.tr   


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)