adscode
adscode

'KYK borçları silinsin ama...'

'KYK borçları silinsin mi?' sorusuna katılımcıların yüzde 43,2'si 'hepsi silinmeli' derken yüzde yüzde 23,2'si 'sadece faizler silinsin' görüşünde. Daha önce ödeyenlerin mağdur edileceği düşüncesindekilerin oranı ise yüzde 28,1.

'KYK borçları silinsin ama...'
Anket
Güncelleme : 01-Jun-22 17:41

Eğitim Ajansı'nin Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirdiğimiz anketin sonuçları açıklandı. 'Siyasetçiler KYK borçlarının silinmesi hakkında vaatlerde bulunuyor. Siz ne düşünüyorsunuz?' sorusunu yönelttiğimiz ankete 790 kişi katıldı. Katılımcıların yüzde 43,2'si 'hepsi silinmeli' derken yüzde yüzde 23,2'si sadece faizler silinsin görüşünde. Daha önce ödeyenlerin mağdur edileceği düşüncesindekilerin oranı ise yüzde 28,1.

 

 

Ankeye yapılan yorumlardan öne çıkanlar ise şöyle:

- 12 ay askerlik yapanlar ne olacak? Ödeyenler ne olacak? Hep kendimizi düşünürsek, olmaz. Hepsi silinmeli. Gençler hayata borç ile başlamasın.

- Peki o zaman bankadan kredi çekelim. Hepsini harcayalım. Sonra bankaya diyelim ki şey ben gencim hayata borçla başlayamam borcumu sil. Daha önemli şeyler var. Ben 2013 mezunuyum o zamandan bu yana borçlar silinecek davası vardı öncesinde de vardı sonrasında da geçin bu işleri.

- Futbol takımlarının ,büyük şirketlerin vergi borçlarının silindiğini göz önüne aldığımızda, Türk Milleti'nin kaynaklarının yabancılara aktarilirken iktidarın çok bonkör davrandığını düşündüğümüzde kendi öğrencilerimizin derdine derman olma fikri o kadar da kötü degil!

- O zaman benim ödedigim parayı devlet faizi ile birlikte geri versin bana.

- 'Ödeyenler ne olacak' diyenlere saygım var fakat tamamen bencilce görüyorum bu görüşü. O halde 18 veya 12 ay askerlik yapanlar da şimdiki mantığa göre fazladan yaptıkları ayları maddiyata dönüştürmek istesin. Bu anlayış ile bir arpa yol kat edemeyiz. Dönem farkları var.

- Ödeyenlere paraları iade edilirse o zaman hak yerini bulur biz keriz miydik öderken? O zaman herkesin borcu silinmesinde bir mahsur yok.
 
- Kyk borcu faizsiz olmalı ve işe girince maaşından kesinti yapılarak alınmalı işe giremeyenler üzerinde faiz baskısı zaman baskısı olmamalı.
 
İLGİLİ HABER
 
 
EĞİTİM AJANSI
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)