adscode
adscode

KYK'da borç silme geriye işler mi?

KYK kredi borçlarını ödeyenler de aftan yararlanmak istiyor. Peki, borç silme işlemi geriye dönük işleyecek mi? Bakanlık yetkilileri merak edilen soruyu cevapladı.

KYK'da borç silme geriye işler mi?
Eğitim
Güncelleme : 25-Jul-22 13:48

 

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kredi borçlarının geri ödemesinde anaparanın üç katına varan oranda oluşan enflasyon farkı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı kararla silindi.

Milliyet'ten Mine Özdemir Güneli'nin haerine göre bu durumda gençler sadece anaparayı ödeyecekler. 3 milyon 157 bin gencin üzerinden 26 milyar TL’nin üzerindeki yükü kaldıran bu karar sonrasında borcu bulunan birçok genç, e-Devlet’ten ödeyeceği tutara yeniden bakınca enflasyon farkı eklenen toplam borcun anapara olarak görüldüğünü kaydetti. Konuyla ilgili bilgi veren Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri, sistem hatası nedeniyle böyle bir sorunla karşılaşıldığını belirttiler.


GERİYE DÖNÜK İŞLEMİYOR

KYK kredi borçlarını ödeyenler de aftan yararlanmak istiyor. Cumhurbaşkanı “Bu uygulamadan halen kredi geri ödemesi yapan tüm gençlerimiz yararlanacak” demişti. Ancak Bakanlık yetkilileri, kredi borçlarında enflasyon farkının silinmesinin geriye dönük işlemeyeceğini kaydetti. O nedenle borcunu ödemeye başlayanlar, taksit tutarlarını ödemeye devam edecekler. Bu duruma pek çok genç, sosyal medyada #ödeyenler etiketi açarak tepki gösteriyor. Öne çıkan yorumlar şöyle:

- İş bulur bulmaz kazandığımız 3 kuruşu da borç ödemeye harcadık. Biz önceden ödeyenler için de ödenen faizler geri yatırılsın.

- Ay başı ilk taksiti faizle ödemiştim, tüh şanssızlık.

- Ödeyenlere de faizleri iade edilsin. Ben yıllar sonra işe girdim. Bankadan kredi çekip faizin faizini ödedim.

- En azından bu yıl ödeyenlere geri ödeme yapılsın. Geçen hafta ödemek zorunda kaldık, bugün karar açıklanıyor.

- 4 ay sonra borcum bitiyor ama faiziyle 2 yıl boyunca her ay ödeme yaptım. Benim verdiğim faizler tarafıma iade edilecek mi?

'Tahsilat durdurulabilir'

Türkiye Gazetesi'nden Ebru Karatosun'un haberine göre de düzenlemenin Erdoğan'ın açıkladığı günden itibaren geçerli olacağını ve tahsilatın durdurulacağını kaydeden AK Parti kurmayları “Torba kanununa eklenecek bir madde ile düzenleme yapılır. Meclis 1 Ekim’de açıldığı için yapılacak çalışma o zamana kadar hazırlanacak. Ancak bu süreçte Maliye Bakanlığı tahsilatı durdurabilir. Yapılacak çalışma geçmişe yönelik bir düzenleme olmaz, geleceğe yönelik olur. Tahsilat bu şekilde sağlanır” değerlendirmesinde bulundu.

İLGİLİ HABER

KYK faizleri silindi

KYK borcunu faiziyle ödeyenler


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)