adscode
adscode

Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü

Eğitim-iş'in düzenlediği Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü 17 Aralık 2014 Çarşamba günü YATAĞAN'da başlıyor.

Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü
Sendikalar
17 Aralık'ta Muğla Yatağan'dan başlayacak ve 3 gün sürerek 20 Aralık'ta Ankara Tandoğan meydanında kitlesel basın açıklamasıyla sonlanacak olan "Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü" yarın başlayacak.

Yatağan, Aydın, İzmir, Manisa, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Ankara hattında gerçekleştirilecek olan yürüyüşte, laik, bilimsel, demokratik ve kamusal eğitim, iş güvencesi, özelleştirme, bütçe ile ilgili talepler vurgulanacak.

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir: "17 Aralık Türk siyasetinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Türkiye'de siyasi aktörlerin bir kısmının yolsuzlukla nasıl içli dışlı olduğunu gözler önüne seren olayların yaşanmasının üstünden henüz bir yıl geçmiştir. Eğitim-İş bir yıl önce söylediğini bugün tekrar etmektedir: 'Yolsuzluğunuz, Yoksulluğumuzdur!' diyerek; Siyasal iktidarın arsa spekülasyonlarına dahil olduğu, devlet bankası aracılığıyla altın kaçakçılığına karıştığı ve birinci dereceden akrabalık ilişkilerini kullanarak vakıflar yoluyla rüşvet aldığı bir dönemden geçilmiş ve demokratik cambazlıklarla yaşananların üstü örtülmek istenmiştir. 4 gün sürecek olan yürüyüşümüz unutturulmak istenen bu kara günü tekrar hatırlatmak amacıyla 17 Aralık'ta başlayacağını belirtti.

Demir ayrıca; Siyasi iktidarın politikalarından mağdur olan tüm kesimleri, siyasi partileri, sendikaları, demokratik kitle örgütlerini, 20 Aralık 2014 Cumartesi günü saat 10.00'da yürüyüşün son durağı Ankara Tandoğan meydanında gerçekleştirilecek kitlesel basın açıklamasına davet etti.

Demir; Emeğimizi sömürtmeyecek, emekçilerin ölümünü izlemeyeceğiz. Cumhuriyeti yıkmak isteyenler karşılarında yıkılmaz bir kale olarak eğitim emekçilerini bulacaktır, dedi.
kamugundemi.com


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)