adscode
adscode

LGS maratonu tam gaz, YKS’de heyecan dorukta

Lise ve üniversiteye girişte, heyecan dalgası sürüyor. Kolejler taban puanlarını açıkladı, kayıtlar başladı.

LGS maratonu tam gaz, YKS’de heyecan dorukta
Milliyet Diyalog
Üniversite giriş sınavlarına ise artık sayılı saatler kaldı. Her iki maratonda da hem adaylara hem de velilere önemli görevler düşüyor.


/* */
Veliler uygun ortamı hazırlayacak, öğrenciler de golleri atacak. Ha bu arada özellikle üniversite adayları hiç endişelenmesin. Barajı aşsınlar yeter. Onun içinde soruların yüzde 20 kadarını yapmaları yeter de artar. Sonrası kendiliğinden gelecektir. Geçen yıl 350 bin kontenjan boş kalmıştı!.. Ama liseler için aynı temennide bulunmak mümkün değil. Onları, zor hem de çok zor bir tercih ve kayıt dönemi bekliyor!..

Liselere giriş!

Liselere girişte taşların yerli yerine oturması zaman alacak. Veli ve öğrenciler hâlâ önlerini göremiyor! Niye mi? Çünkü özel okul tercih ve kayıtları ile devlet liseleri adeta iç içe girdi. Puanlar, yüzdelik dilimler, kılavuzlar, taban puanlar açıklandı ama hâlâ bilinmeyen çok şey var.

Örneğin devlet okullarının kontenjanları ve yüzdelik dilimler. MEB, yüzdelik dilimleri açıklayacak olursa, ne olur ilk kayıt dönemine yönelik olanları değil son kayıt döneminin yüzdelik dilimleri ve Türkiye sıralaması verilmeli!

MEB, keşke kılavuzla birlikte bunları da açıklasaydı…

Yazının devamı için tıklayınız

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)