adscode
adscode

LGS şampiyonlarından öneriler

LGS’de tam puan alan öğrenciler son hazırlıklarını ve yaklaşan sınav kaygısıyla nasıl baş ettiklerini anlattı.

LGS şampiyonlarından öneriler
LGS

Sınavdan önceki hafta yoğun stres nedeniyle öğrencilerin performansını etkileyen kritik dönemlerden biri. Geçtiğimiz yıl, Bahçeşehir Koleji, Bilfen Koleji, Uğur Okulları ve Sınav Koleji’nden LGS’de tam puan alan öğrencilere son hazırlıklarını ve yaklaşan sınav kaygısıyla nasıl baş ettiklerini sorduk.

Birincilerden LGS tüyoları

Zeren Öskiper - Galatasaray Lisesi
Geçen yılki başarımda düzenli ve programlı çalışmam etkili oldu. Yapamadığım ve zorlandığım konuların üzerine düştüm. Hiçbir soruyu geçiştirmedim ve hepsini derinlemesine öğrendim. Sınav kaygımla da sevdiğim şeylere vakit ayırarak başa çıktım. Son bir hafta rutinimi çok bozmadan, uyku sürelerime ve yediklerime normalden daha fazla özen gösterdim. Çalışmalarımı kademeli olarak sonlandırdım. Bu yıl sınava gireceklere tavsiyem, son hafta iyice dinlenin ve kendinizi ruhsal olarak sınava hazırlayın. Stresinizi sakin aktivitelere ve bu zamana kadar yaptığınız çalışmalara güvenerek yenmeye çalışın. Zehirlenme riskine karşı dışarıdan yemek yemeyin. Motivasyonunuzu etkileme ihtimali olan kişilerle konuşmayın. Uyku saatinizi olabildiğince düzenlemeye çalışın.

Birincilerden LGS tüyoları

İpek Ülkür - Robert Koleji

 

LGS sınavındaki sonucum, dengeli bir çalışma programı ve yüksek tutmaya çabaladığım motivasyonumun bir ürünüydü. Programımı oluştururken hata defterimle eksiklerimi kapatmaya, bunaldığımda kendime zaman ayırmaya özen gösterdim. Kendime güvenimi artırmak için daha önce çözdüğüm deneme sınavlarıyla pratik yaparak zaman yönetimimi geliştirdim.

Son bir hafta çalışma tempomu yavaşlattım ve kafamı dağıtacak fiziksel ve mental aktivitelere başvurdum; tenis oynamak ve kitap okumak gibi. Bu yıl sınava girecek arkadaşlara, son haftada kendilerine odaklanmalarını ve soru yükünün altında ezilmekten kaçınmalarını öneririm. Akademik faaliyetlerden kopmak da stres yarattığından eskisi kadar olmasa da çalışmaya devam etmelerini öneririm. LGS’nin öneminin farkına varmalarını fakat sınavın dünyanın sonunu belirlemediğini hatırlamalarını isterim.

 

Birincilerden LGS tüyoları

Efe Sivişoğlu - İstanbul Erkek LisesiEfe Sivişoğlu - İstanbul Erkek Lisesi

 

Öncelikle okulum ve öğretmenlerimizin süreci iyi yönettiğini söylemem lazım. Ben de sistemli çalışmaya gayret ettim. Denemelerde yaptığım hatalı sorulardan bir soru bankası oluşturup sınava yakın zamanda bu sorulara yoğunlaştım. Limitlerimi zorlamadan düzenli çalıştım. Kaygımı yönetmemde 4 yaşından beri sporun içerisinde olmamın da faydalı olduğunu düşünüyorum.

Son hafta çok yüklenmeden eksik olabileceğini düşündüğüm konulara önem verdim. Ancak son iki gün kitap açmadım, sadece keyif aldığım şeyleri yapıp rahatlamaya çalıştım, olumsuz düşüncelerden uzak durmaya gayret ettim. Son hafta zayıf olduğunuzu düşündüğünüz konuları gözden geçirebilirsiniz. Uyku ve beslenmenize dikkat    etmek önemli. 

 

Birincilerden LGS tüyoları

Fahri Efe İçten - İstanbul Erkek Lisesi 

 

Başarımın formülü bol ve kaliteli soru çözmek oldu. Çalıştığımı ve sınava hazır olduğumu bildiğim için sadece sınava odaklandım ve stresi üzerimden atmaya çalıştım. Elinizden gelen en iyisini yaptığınızdan eminseniz kaygıya yer olmayacaktır. Son haftayı her gün bir deneme çözerek geçirdim. Bu, sınava daha hazır girmemi sağladı. Bu yıl sınava girecek arkadaşlara son hafta için önerim kendinize stres atacabileceğiniz bir aktivite belirleyin ve çalışmalarınızın yanında bu aktiviteyi sürdürün. Son hafta çok zor denemeler çözmeyin, yanlışınızın çıkması moralinizi bozabilir. Kendinizi rahatlatmaya ve motivasyonunuzu artırmaya çalışın.

Birincilerden LGS tüyoları
Yavuz Ege Yetkin - İstanbul Erkek Lisesi

 

Sınavı kazanmamdaki en büyük etkenlerden biri, son güne kadar düzenli ve istikrarlı çalışmamdı. Her hafta yapılan deneme sınavlarının konu analizlerine bakarak, hangi konuda yanlışım varsa onunla ilgili konu tekrarı ve soru çözümü yaptım. Yanlış sorularımı keserek sene başında hazırladığım yanlış dosyamda biriktirdim. Ayda bir kez bu soruları tekrar çözdüm. Konuları iyice öğrendikten sonra branş denemeleri de dahil olmak üzere, süre tutarak soru çözmeye başladım.

Sınava bir hafta kala yanlış dosyamdaki soruları tekrar gözden geçirdim, daha erken yatıp erken kalkmaya dikkat ederek uyku düzenimi sınav gününe uyarlamaya çalıştım. Sınav stresimi ailemle vakit geçirerek azalttım. Son hafta çalışmaya devam edip günde 1-2 deneme çözmenizi tavsiye ederim. Sınav sırasında diğer öğrencilerin ne yaptıklarıyla ilgilenmemenizi öneririm. Oturumlar arasında sınav hakkında konuşmayın, konuşulanlara takılmayın. Unutmayın siz son ana kadar elinizden geleni yaptınız, şimdi bunu gösterme zamanı.

Birincilerden LGS tüyoları

Hira Çelik - Galatasaray Lisesi

 

LGS serüveninde bu yılın LGS yılı olduğunu kabullenip hedef doğrultusunda çalışacağını bilmek önemli. Stres olduğumuz anlarda ise ailede veya okulda bize yardımcı olabileceğini düşündüğünüz kişilerle konuşmak çözüm üretmemizi sağlar. Ben sınava son bir hafta kala çalışma tempomu düşürmekle beraber bazı konuların üzerinden geçip son denemelerimi çözdüm. Beni yoracak veya tehlikeli olduğunu düşündüğüm aktivitelerden uzak durdum. Sınav saatine uygun zamanda uyuyup uyanmaya özen gösterdim. Bende kaygı yaratacak konuşmalardan kaçındım. Son 2 gün kala çalışmayı bırakıp bol bol dinlendim ve sevdiğim şeyleri yaptım. Bu yıl sınava girecek arkadaşlara tavsiyem, son hafta fiziksel ve zihinsel olarak sınava kendinizi hazırlamaya çalışmak. Kendinizi yetersiz hissetmeyin ve kötü düşüncelerden uzak durun.

CEYDA ULUKAYA - MİLLİYET

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)