adscode
adscode

'LGS ve YKS tarihleri ertelensin' talebi

Türk Eğitim-Sen, lise ve üniversiteye giriş sınavlarının ertelenmesini talep etti.

'LGS ve YKS tarihleri ertelensin' talebi
Sendikalar
Güncelleme : 04-Feb-21 15:07

Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 yılı LGS ve YKS sınav tarihlerini açıkladı. Buna göre LGS 06.06.2021, YKS 26-27.06.2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Lise ve üniversite yerleştirme sınavlarına girecek 8 ve 12. Sınıf öğrencileri ise 1 Mart tarihinde yüz yüze eğitime başlayacaktır. Sınav tarihleri hakkında açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan,  MEB’e çağrıda bulunarak (2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı takvimini aksatmayacak şekilde) sınavların olabildiğince geç tarihte yapılmasını talep etti.

Sınavların olabildiğince geç tarihte yapılmasının öğrencilerin aylardır maruz kaldığı öğrenme kayıplarının telafi edilmesi için imkan olacağını söyleyen Genel Başkan Geylan; “Lise ve üniversite yerleştirme sınavlarına girecek 8. ve 12. Sınıf öğrencilerimiz 1 Mart’ta yüz yüze eğitime başlayacaklar.

Öğrencilerimizin aylardır maruz kaldıkları öğrenme kayıplarının telafi edilmesi için imkanımız olacak. Öğrencilerimizin bu imkandan azami derecede faydalanabilmesi için MEB’e çağrıda bulunuyor ve (2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı takvimini aksatmayacak şekilde) sınavların olabildiğince geç tarihte yapılmasını sağlamasını bekliyoruz.”


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)