adscode
adscode

LGS'de hangi ders için nasıl hazırlanılmalı?

Kimi öğrenciler kendilerini sınava tam hazır hissettiği için ders çalışmayı bıraktı, kimileri ise eksik kaldıkları konuları tamamlamaya devam ediyor.

LGS'de hangi ders için nasıl hazırlanılmalı?
Sınavlar
Güncelleme : 06-Jun-21 22:14

Milliyet'ten Mine Özdemir Güneli'nin haberine göre; uzmanlar, son gün öğrencilerin ders çalışmayı bırakmasını öneriyor. Ancak aday ders çalıştığında kendini daha iyi hissedecekse son güne kadar test çözmesinin bir sakıncası olmadığı görüşündeler. Uğur Okulları Sınavlar ve Yayınlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt da öğrencilerin sınava kadar olan sürede konu eksikleri varsa hızlıca tamamlamalarının ve deneme sınavı çözmelerinin önemini vurguluyor. Öğrencilerin uyguladıkları deneme sınavları sonrasında çözemedikleri ya da yanlış yanıtladıkları soruların çözümlerini incelemelerinin hataların tekrarlanmasını engellediğini belirten Kurt, “Böylece sınavda başarı oranları artar. Soruları okurken odaklanmak ve süre tutarak deneme sınavı yapmak verimli zaman kullanımı adına önemli. Öğrencilerin sınava kadar olan sürede bol bol kitap okumalarını, sağlıklı beslenmelerini, uyku düzeni oluşturmalarını ve kendilerini zorlamayacak oranda egzersiz yapmalarını tavsiye ediyorum” dedi.


Uğur Okulları ortaokul akademik kurul üyelerinin derslere göre önerileri şöyle:

‘Deney videolarını izleyin’

Türkçe Akademik Kurul Üyesi Handan Büke: Türkçe genel tekrar testleri ile denemeleri çözmeleri ve bu denemelerdeki yanlışlarıyla ilgili geri bildirim almaları önemli. MEB’in örnek soruları ve çalışma fasikülündeki soruları çözmeliler. Böylece öğrenciler hem eksiklerini kapatacak hem de bilgi eksikliği kaygısı yaşamayacaklar.

Matematik Akademik Kurul Üyesi Zühal Namlısoy: Geçmişe yönelik bilgilerin akılda canlı olarak kalması için konu içeriklerindeki tanımlar, özellikler ve formüller tekrar edilmeli. Stresini kontrol altında tutan, soğukkanlılığını koruyan ve zamanı iyi değerlendiren, soruları dikkatli okuyup her veriyi kullanabilenlerin sınavı kazanacağı unutulmamalı.

Fen Bilimleri Akademik Kurul Üyesi Filiz Polat: Öğrenciler uyguladıkları denemelerde yapamadıkları soruların çözümlerini incelemeliler. Basınç, basit makineler, asit bazlar, fermantasyon gibi konulara ait deney videolarını izleyerek bu konuları pekiştirebilirler.

Sosyal Bilgiler Akademik Kurul Üyesi Burcu Aksoy Sertkahya: Sınav kapsamındaki tüm konular tamamlanıp eksikler giderildikten sonra öğrenciler, deneme sınavı niteliğinde testler çözmeli, yanlış yaptığı soruların doğru cevaplarını mutlaka öğrenmeliler.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Akademik Kurul Üyesi Muhammed Yasin Bekir: Uyku ve beslenme düzenine özellikle dikkat edilmeli. Bol bol deneme sınavı çözerek, yanlış soruların cevapları kontrol edilmeli ve eksik görülen kısımların son tekrarları yapılmalı.

İngilizce Akademik Kurul Üyesi Serra Erdem: Öğrenciler kelime bilgilerini canlı tutabilmek için sık sık kelime bilgisi tekrarı yapmalılar. İngilizce deneme sınavı çözüp eksikleri telafi etmeliler.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)