adscode
adscode

LGS'ye 48 saat kala son uyarılar

LGS’ye 2 gün kaldı. Öğrencilerin sınav hazırlıklarını eksiksiz tamamlaması çok önemli. Bu süreçte uyku ve beslenme düzeninın hiç değiştirilmemesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, özellikle sağlığı riske atacak aktivitelerden uzak durulmasını öneriyor.

LGS'ye 48 saat kala son uyarılar
LGS
Güncelleme : 05-Jun-22 09:43

Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin hayalindeki liseye girmek için heyecanla beklediği LGS’ye iki gün kaldı. Sınav öncesinde son dakika sürprizleriyle karşılaşmamak için öğrencilerin son 48 saatte dikkat etmesi gereken noktalar var. Öncelikle ders çalışma konusunda tereddütte kalan öğrenciler için uzmanların farklı görüşleri mevcut. Kimi uzmanlar artık ders çalışılmamasını önerirken kimileri de eğer öğrenci kendisini daha iyi hissedecekse son gün dahi ders çalışabileceğini söylüyorlar. Özel Tarsus SEV Ortaokulu Rehberlik Birimi Bölüm Başkanı Psikolog Eray Varol, öğrencilerin tespit ettikleri eksikler üzerine bugün de çalışmalara devam edebileceklerini belirterek, “Ancak son gün ders çalışmanızı önermiyoruz. Fakat ‘ben çalışmadan yapamam’ diyen öğrencilerimiz, kendilerini rahatlatmak amacıyla sabah saatlerinde test çözmemek kaydıyla bir iki konuya göz atabilirler” diyor.
Sınava kalan sürede öğrencilerin uyku ve beslenme düzenine dikkat etmeleri, elektronik aletlerle daha az vakit geçirilmeleri, ağır sporlardan uzak durmaları, doğada aktivite yapmaları da öneriler arasında bulunuyor. Eray Varol’un bu konuda uyarıları şöyle:

‘RUTİNİNİZİ BOZMAYIN’

- Sizi sınav olgusundan uzaklaştıran ortamlarda bulunun. Dışarı çıkın ve kendinizi yormadan yürüyüş yapın. Size iyi gelen insanlarla birlikte olmaya çalışın.

- Uykunuzu alın; çok erken ya da çok geç yatmayın. Ağır ve yağlı yiyeceklerden uzak durun. Mutlaka kahvaltı yapın.

- Son iki gün strateji, dikkat ve konsantrasyon, problem çözme gibi becerilerinizi artıran etkinlikler yapın, bulmacalar çözün, oyunlar oynayın.

- Rutininizi değiştirmeyin, deniz, havuz veya yaylaya gitmek gibi biyoritminizi değiştirecek etkinliklerden kaçının. Ağır ve tehlikeli sporlar yapmayın.

‘KONTROLLERİ İYİ YAPIN’

Sınavda herhangi bir sorunla karşılaşmamak için öğrencilerin son kontrolleri iyi yapması gerekiyor. Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, öğrencilere şu hatırlatmalarda bulunuyor: “En geç perşembe akşamı sınav evraklarınızı hazırlayarak varsa eksiklerinizi cuma günü tamamlayın. Yanınıza okul müdürünüz tarafından onaylı, fotoğraflı, renkli sınav giriş belgesi, T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, 2 kurşun kalem, leke bırakmayan silgi ve kalemtıraş almayı unutmayın. Ayrıca yanınızda küçük pet şişe su da bulundurabilirsiniz.”

‘MOTİVASYONU YÜKSELTİN’

Uğur Okulları PDR ve Ar-Ge’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Sezgin’in sınav motivasyonunu yüksek tutma noktasında tavsiyeleri şöyle:

KAYGIYI YÖNETİN: Kaygı herkeste bir miktar olması ve doğru kontrol edilmesi gereken bir duygu. Önemli olan kişinin kaygılandığında nasıl davranacağını bilmesi. Olumlu düşünmek, belli periyotta derin nefes alıp vermek kaygıyı azaltacaktır.

ÖRNEK SORULARI ÇÖZÜN: MEB’in yayınladığı örnek sorulara göz gezdirin. Soruları ezberlemiş olsanız dahi yeniden çözmek, sizi tanıdık bir sınava hazırlayacaktır.

KENDİNİZE İNANIN: Yıl boyunca katıldığınız sınavlar, LGS’nin provasıydı. Bunu da deneme sınavları gibi olduğunu düşünün. Kendinize inanın.

MİLLİYET / MİNE ÖZDEMİR GÜNELİ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)