adscode
adscode

Lise sınavları ne zaman yapılacak? Ziya Selçuk tarih verdi...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sınavların ertelenmesi ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu.

Lise sınavları ne zaman yapılacak? Ziya Selçuk tarih verdi...
Eğitim
Güncelleme : 26-Feb-21 19:44

Sınavlar ne zaman yapılacak? 1 Mart itibariyle yüz yüze eğitime geçişin planlanmasının ardından milyonlarca öğrenci ve veli sınavların ne zaman yapılacağını merak ediyor. Lise sınavları için son durum nedir? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un sınavlarla ilgili son açıklaması...

LİSE SINAVLARI NE ZAMAN? SINAVLAR YAPILACAK MI?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter üzerinden yayınladığı yazıda öğrencilerin akıllarındaki sorulara yanıt oldu. Koronavirüs salgınının seyrinin taki edildiğini aktaran Selçuk, köy okulları ve ana okullarında yüz yüze eğitime çoktan başlandığını; 1 Mart'ta ilkokul 1, 2, 3, 4. sınıf öğrencileri 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin de yüz yüze eğitime başlayacağını duyurdu.

Sınavların yüz yüze gerçekleşebilmesi için salgın tedbirleri ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Bakan Selçuk sözlerine şöyle devam etti. 'Öğrencilerimizin yüzde 40'ı yani yarıya yakınınız sınavlarını tamamladı zaten. Sınavlarınızda bugün yapılacak bir erteleme, yakın zamanda çalışma yükünüzü daha fazla artıracaktır. Bizim de durumunuzu tespit edip ihtiyaçlarınıza uygun destekleme programları tasarlamamızı engelleyecektir. Gelecek yıllara sorun biriktirmemek için zamanında çalışma bu yüzden çok kritik.

YÜZ YÜZE LİSE SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?
Buna göre, liselerde tüm sınıf seviyelerinde birinci döneme ilişkin yapılamayan sınavların takvimi, 1 Mart'tan itibaren 2 haftayı geçmeyecek şekilde eğitim kurumu alan zümre başkanları kurulunca belirlenip planlanacak. Eğitim kurumu müdürlüklerince gerekli tedbirler alınarak, sınavların uygulanması sağlanacak ve birinci döneme ilişkin tüm iş ve işlemler, 19 Mart Cuma gününe kadar e-Okul sistemine işlenerek tamamlanacak.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)