adscode
adscode

'Lisede kız öğrencilere türban dağıtıldı'

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü Beldesinde bulunan Çok Programlı Lisede okul müdürlüğünün kız öğrencilere ücretsiz türban dağıtarak, başı açık kız öğrencilere de türban takmaları konusunda…

'Lisede kız öğrencilere türban dağıtıldı'
Özel Eğitim
Geçtiğimiz Ramazan ayında Alevi bir aile ile davulcu arasında davul çalma konusunda çıkan gerginli gerginliğin uzun süre devam ettiği Sürgü beldesinde bu kez de lise öğrencilerine ücretsiz dağıtılan türbanın tüm kız öğrencilere zorla taktırılmaya çalışıldığı ileri sürüldü. 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, geçtiğimiz günlerde sendikal bir çalışma için beldeye gittiklerini ve bu durumun dikkatlerini çektiğini belirterek, "kız öğrencilerin büyük bir bölümünün lacivert renk başörtüsüyle (türban) derslere girdiğini tespit ettik. Yapılan öğretmen, öğrenci ve veli görüşmeleri sonucunda okul müdürlüğü tarafından bu başörtülerinin öğrencilere ücretsiz dağıtıldığı, öğrencilerin başörtüsüyle derse girmesini özendirici çalışmalar yapıldığı tespit edildiö dedi.
'OKUL MÜDÜRÜ ISRARLA UYGULAMAYI DEVAM ETTİRDİ'
Baytemur, bazı öğretmen ve yöneticilerin bu konuda itiraz ve eleştirileri yapmalarına rağmen Okul Müdürünün bu uygulamayı ısrarla devam ettirdiğini ve öğrencilere siyah, bordo, lacivert renk seçenekleri sunarak bunlar arasından lacivert renk başörtüsünün derslerde takılmasına karar verdiğini ileri sürdü. Baytemur'un bir iddiası da öğrencilere alınan başörtülerinin paralarının erke öğretmenlerden toplandığı. İddiaya göre Okul Müdürü okuldaki erkek öğretmenlerden 50 lira bağış topladı be bağışın nerede kullanılacağını soran öğretmenlere ise 'Yakında görürsünüz' şeklinde yanıt verdi ifade edildi. 

"BAŞI AÇIKLAR OLANLAR, TÜRBANA ZORLANIYOR" 
Okul müdürünün yaptığı uygulamalarla yetinmediğini, başı açık olan kız öğrencilere baskı yaparak, başörtüsü takmalarını istediğinin de veliler tarafından ifade edildiğine dikkat çeken Baytemur, bu baskılar sonucu bazı kız öğrencilerin başlarını örttüğü yönündeki ifadelerin dikkatlerden kaçınılmaması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti: 

"SÜRGÜ OLAYLARINDAN DERS ALINMAMIŞ" 
"Veliler ve öğrenciler sene başında seçmeli derslerin tercihi sırasında okul müdürlüğü tarafından belirlenen seçmeli dersleri seçmeye zorlandıkları ve seçmek zorunda kaldıklarını söylemeleri 4+4+4 eğitim sistemine yönelik eleştirilerin haklılığını bir kez daha kanıtladı. Ayrıca hatırlanacağı gibi bu yıl ramazan ayında Sürgü'de oruç tutmadığı gerekçesiyle bir ailenin evi saldırıya uğramış, Sürgü'de uzun süre ve hala süren bir gerginlik yaşanmıştı. Bu konuda başta İl Milli Eğitim Müdürü, Doğanşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaşanan bu gerginlikleri gidermek için okullarda gerekli önlemleri almaları noktasında Eğitim Sen tarafından uyarılmışlardı. Ancak yaşananlar gösteriyor ki bu uyarılar da kulak ardı edilmiştir. Sürgü'de yaşananların tesadüfi olmadığı, bu ve benzeri uygulamalardan cesaret alan yönetici ve insanların bilinçli çabalarının bir sonucu olduğunu o gün birçok kurum açıklamıştı. Bugün bunun doğruluğunu Sürgü Çok Programlı Lise' de görmekteyiz." 

"HER YERDE TÜRBAN TEŞVİK EDİLİYOR" 
Türban konusunun sadece Sürgü Beldesinde olmadığını Malatya'daki bütün okullarda görmezden gelindiğini iddia eden Baytemur, "Kılık kıyafet serbestliği gibi olumlu bulduğumuz düzenlemelerin arkasında, AKP hükümeti ve Milli Eğitim Bakanlığı 'nın eğitim kurumlarına dini sembollerin girmesini sağlayan uygulamaları hedeflediği açıkça ortadadır. Sürgü Çok Programlı Lise'de yaşananlar istisna değildir" şeklinde konuştu. 

DHA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)