adscode
adscode

Liselerde Din Kültürü Dersi İki Saate Çıkıyor

Şurada, liselerde din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin 2 saate çıkarılması önerileri benimsendi.

Liselerde Din Kültürü Dersi İki Saate Çıkıyor
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen "19. Milli Eğitim Şurası"nda liselerde din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin 2 saate çıkarılması önerileri benimsendi.

Antalya'da yapılan şuranın 4. gününde komisyonlar, "Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri", "Öğretmen Niteliğinin Arttırılması", "Eğitim Yöneticilerinin Niteliğinin Arttırılması" ve "Okul Güvenliği" konularında çalışmalarını sürdürüyor.

Öğretim programları ve haftalık ders çizelgelerinin görüşüldüğü komisyonun, sabah oturumunda, lise kademesine ilişkin öneriler ele alındı.

Bilim ve medeniyet tarihinde öne çıkan düşünür ve ilim adamlarının çalışmalarına, eserlerine ve etkilerine ilkokul, ortaokul ve liselerde ilgili derslerin öğretim programları ile ders kitaplarında yer verilmesi, bütün ortaöğretim kurumlarında görsel sanatlar dersi adı altında geleneksel sanatlar, hat, ebru, tezhib ve minyatür öğretim programlarının uygulanmasına imkan verilmesi, ortaöğretimin tüm sınıflarında matematik ve fen bilimleri seçmeli derslerinin içerisinde ayrı ayrı fizik, kimya ve biyoloji uygulamaları derslerinin haftalık ders çizelgelerinde yer alması, liselerde din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin 2 saate çıkarılması önerileri benimsendi.

-Turizm liselerinde "alkollü içki" dersinin kaldırılması kabul edilmedi

Komisyonda, Anadolu otelcilik ve turizm meslek liselerinin ögretim programları ve ders çizelgelerinden, alkollü icki ve kokteyl hazırlama dersinin çıkarılması ve staj amacıyla tesis ve kurumlara gonderilen ogrencilerin alkolle icki servisi yapılan ya da alkolle icecek hazırlanan bölümlerde staj faaliyeti yapmalarının yasaklanması önerileri sunuldu.

Görüş bildiren katılımcılardan bazıları, Anayasa'da 'devletin, gencleri alkol duskunlugunden ve ilgili uyusturucu maddelerden koruması için gerekli tedbirlerin alınmasına" ilişkin hüküm yer aldığını ve 18 yaşın altındakilere bu dersin verilmemesi gerektiğini belirtti. Diğer bir katılımcı ise öğrencilere bu dersle çalışacakları iş koluna ilişkin beceri kazandırmak istendiğini belirtti. Başka bir katılımcı da bu okullarda okuyan öğrencilerin bu dersleri almasının gerektiğini ve yasakların her zaman çekici geldiğini söyledi.

Komisyon Başkanı Hayati Akyol, öğrencilerden de görüş istedi. Öğrenciler ise aleyhte görüş bildirdi. Yapılan müzakerelerinin ardından, öneri kabul edilmedi.

Komisyonlarda çalışmalar gün boyu sürecek.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)