adscode
adscode

Liseli gençler projeleri ile burs kazandı

​Okan Üniversitesi Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin düzenlediği “Liseli Gençler Sosyal Girişimcilik Proje Yarışması 2016”da birinci olan Özlem Kabay, “Engelsiz Düşler Atölyesi” projesi ile Okan Üniversitesi’nden…

Liseli gençler projeleri ile burs kazandı
Üniversite
Okan Üniversitesi Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin düzenlediği “Liseli Gençler Sosyal Girişimcilik Proje Yarışması 2016”da birinci olan Özlem Kabay, “Engelsiz Düşler Atölyesi” projesi ile Okan Üniversitesi’nden yüzde 100 burs kazandı.

Okan Üniversitesi Sosyal Girişimcilik Merkezi tarafından düzenlenen “Liseli Gençler Sosyal Girişimcilik Proje Yarışması 2016” sonuçlandı. Yarışmanın ödül töreni, 12 Mayıs 2016 Perşembe günü Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü’ndeki Kariyer Fest’te gerçekleştirildi.

Yarışmaya yapılan toplam 122 başvuru, Türkiye’de sosyal girişimcilik alanında çalışmalar yapan İbrahim Betil, Ercan Tutal, Hülya Denizalp, Suat Özçağdaş, Nasuh Mahruki, Başak Saral, Nick Mcgirl, Göksel Gürsel, Serra Titiz ve Okan Üniversitesi Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Ezgi Yıldırım Saatçi’den oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Değişim odaklı bir sosyal girişimcilik fikri üreterek, bu fikri iş planı çerçevesinde hazırlayan yarışmacıların rekabet ettiği yarışmada değerlendirme sonunda Adana Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi öğrencisi Özlem Kabay birincilik ödülünün sahibi oldu. “Engelsiz Düşler Atölyesi” projesi ile birinci olan Kabay, Okan Üniversitesi’nden yüzde 100 burs kazandı.

Proje konusunu seçerken engellilerin iş bulmakta zorluk çekmelerinden yola çıkan Kabay, terzi atölyesinde daha önce kullanılmış olan kıyafetlerin engelliler  tarafından yeniden tasarlandığı bir proje tasarladı. Kabay, kazandığı bursla psikoloji eğitimi almak istediğini söyledi.

Yarışmaya İstanbul Beşiktaş Uğur Lisesi’nden katılan İlke Yılmaz, kütüphanesi ve kırtasiye malzemesi olmayan okullara kitap ve kırtasiye yardımı sağlayacak “1 Kitap 1000 Gelecek” projesiyle ikinci olarak Okan Üniversitesi’nde yüzde 50 eğitim bursu kazandı.

Düzce Farabi Anadolu Lisesi’nde okuyan Batuhan Ozan Kaplan ise yarışmada üçüncü oldu ve Okan Üniversitesi’nden yüzde  25 eğitim bursu hakkı kazandı. Kaplan, Bal-3D projesi ile ilkokul öğrencilerinin programlama mantığını kavramalarını sağlamayı planladı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)