adscode
adscode

Liseli mühendisler Amerika’dan 3 ödülle döndü

FIRST Robotic Competition (FRC) turnuvası, bu yıl 67. kez San Francisco’da düzenlendi.

Liseli mühendisler Amerika’dan 3 ödülle döndü
Okullardan Haberler
Yarışmaya katılan tek Türk takımı, İSTEK Bilge Kağan Okulları Robotik Takımı oldu.

İSTEK Bilge Kağan Okulları Robotik Takımı “ISTECH Robotic Society (IRS) #5993” tasarladıkları robotla “Imagery Award”, “Safety Award” ve “Dean’s List Award” olmak üzere 3 ödül kazandı.

İSTEK Bilge Kağan Okulları Robotik Takımı “ISTECH Robotic Society (IRS) #5993” San Francisco’da düzenlenen First Robotic Competition turnuvasına katıldı.

6 hafta gibi kısa bir sürede yarışma temasına uygun bir robot tasarlayan lise öğrencileri, robotun 3D modellemesinden CNC, torna ve freze tezgahlarında parçalarının işlenmesine; elektronik devre ve motorlarının bağlanmasından yazılımının hazırlanmasına tüm aşamaları kendileri tamamladılar.

Robotlarını başarıyla üreten öğrenciler bunun yanı sıra takım olma, zamanı etkili kullanma, görev dağılımı yapma, sorumluluk bilinci edinme, zorluklarla başa çıkabilme, krize müdahale edebilme gibi beceriler de kazandılar.

3 gün boyunca dünyanın sayılı robotik takımlarının katılım gösterdiği yarışmada takımımız; “Imagery Award”, “Safety Award” ve “Dean’s List Award” olmak üzere 3 ödül kazandı.

Imagery Award Ödülü; mühendislikteki göz alıcılık, takım çalışması ve görsel estetiğin makine ile mükemmel entegrasyonu için verildi.

Safety Award Ödülü; tehlikeleri ortadan kaldırmak veya korumak için yenilikçi yöntemler kullanarak güvenlik temellerinin ötesinde ilerleyen takımlara verilen bu ödül kapsamında, takımımız ikinci oldu.

Dean’s List Award Ödülü; FIRST ideallerine ulaşma tutkusu ve örnek teşkil eden seçkin öğrenci liderlerine verilen bu ödülde, öğrencimiz ve takım kaptanı Mehmet Can SEFER yarı finalist oldu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)