adscode
adscode

Liseliler MEB'in yüz yüze sınav kararına tepkili!

Milli Eğitim Bakanlığınca, liselerde yüz yüze ve uzaktan eğitime geçiş ile sınav sürecine ilişkin belirlenen usul ve esaslara göre sınavların yüz yüze yapılmasına karar verildi. Lise öğrencileri ise bu duruma tepkili.

Liseliler MEB'in yüz yüze sınav kararına tepkili!
Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığınca tüm resmi ve özel okulların 12'nci sınıflarında yüz yüze eğitime devam edilecek, hazırlık, 9, 10 ve 11'inci sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca, liselerde yüz yüze ve uzaktan eğitime geçiş ile sınav sürecine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Sınavların yüz yüze yapılması kararı ise öğrencilerden tepki çekti. Vaka sayılarının artması nedeniyle yüz yüze sınav kararı endişeye ve eleştirilere neden oldu. 

Lise öğrencileri Twitter'da #HearTheTurkishStudents hastagiyle seslerini duyurmaya çalışıyor.

Genelgeye göre, 12'nci sınıflarda yüz yüze eğitime devam edileceği, 12'nci sınıflar ve mezunlara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarının cumartesi ve pazar günleri de sürdürüleceği bildirildi.

Hazırlık, 9, 10 ve 11'inci sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçileceği hatırlatılarak, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin birinci sınavları 1 Kasım 2020-26 Mart 2021 arasında işlenen konu ve kazanımları kapsayacak şekilde ilgili zümrelerce hazırlanacak ve 3 Mayıs 2021'den itibaren "Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları" konulu yazıda belirtilen açıklama ve kurallar çerçevesinde planlanarak uygulanacak.

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)