adscode
adscode

Liselilerden TÜBİTAK'a proje yağdı

TÜBİTAK tarafından lise öğrencileri arasında bu yıl 45.'si düzenlenen Araştırma Projeleri yarışmasına bu yıl geçen yıla oranla yüzde 41'lik artışla 17 bin 486 öğrencinin hazırladığı toplam 10 bin 418…

Liselilerden TÜBİTAK'a proje yağdı
Eğitim

TÜBİTAK tarafından lise öğrencileri  arasında bu yıl 45.'si düzenlenen Araştırma Projeleri yarışmasına bu yıl geçen  yıla oranla yüzde 41'lik artışla 17 bin 486 öğrencinin hazırladığı toplam 10 bin  418 proje başvurusu yapıldı.
 
AA muhabirinin TÜBİTAK yetkililerinden aldığı bilgiye göre,  Türkiye'nin lise seviyesindeki en büyük ve en geniş katılımlı proje yarışması olan TÜBİTAK 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na bu yıl  10 bin 418 proje başvurusu yapıldı.
 
Ortaöğretim öğrencilerini temel, sosyal ve beşeri bilim alanlarında  çalışmalar yapmaya teşvik etmek, araştırma ve geliştirme odaklı bilgi ve  becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı  Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl 45.'si düzenlenen  Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda ön değerlendirme  sonuçları belli oldu.
 
Bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya, matematik, coğrafya, sosyoloji,  psikoloji ve tarih olmak üzere 9 dalda düzenlenen yarışmaya 17 bin 486 öğrencinin  hazırladığı toplam 10 bin 418 proje başvurusu yapıldı.
 
Proje sayısında geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 41'lik artış  gerçekleşti. Geçen yıl 44.'sü düzenlenen yarışmaya 81 ilden 12 bin 580 öğrenci 7  bin 400 proje ile katılmıştı.
 
Yarışacak projeler belirlendi
Proje yarışması bölgesel ve final olmak üzere iki aşamada yapılacak.  17-20 Mart 2014 tarihleri arasında 12 bölge merkezli ilde düzenlenecek olan ilk  aşamaya katılacak projeler belirlendi. TÜBİTAK, Ankara, İzmir, Erzurum, Kayseri,  Eskişehir, Malatya, Isparta, Mersin, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, Samsun ve  Van bölgelerinde yarışacak 100'er projeyi açıkladı. Bölgesel yarışmada başarılı  olanlar mayıs ayında Ankara'da düzenlenecek final yarışmasına katılmaya hak  kazanacak.
 
Derece alan öğrencilere YGS'de ek puan
Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması finalinde derece  alan öğrenci ve danışmanlara başarı belgesi ile para ödülü verilecek. Birincilere  3 bin TL, ikincilere 2 bin 500 TL, üçüncülere 2 bin TL para ödülü verilecek.  Teşvik ödülü ise  bin 500 TL olacak.
 
Öğrenciler YGS'ye girdikleri yıl, bir kereye mahsus olmak üzere derece  aldıkları alanla ilgili bir bölümü seçmeleri durumunda yarışmada aldıkları derece  ile orantılı ek katsayı uygulamasından yararlanacak. Uluslararası proje  yarışmalarına TÜBİTAK tarafından gönderilecek projeler de final yarışmasında  belirlenecek.
 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)