adscode
adscode

Liselilerin gözünden “MEVLANA”

İstanbul’daki lise öğrencileri, hoşgörünün batmayan güneşi Mevlana’yı tanıtıyor. Öğrenciler, İngilizce çekecekleri kısa filmler ile Mevlana’yı ulusal ve uluslararası platformda tanıtırken, yönetmenlik…

Liselilerin gözünden “MEVLANA”
Lise
İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları’nın düzenlediği İngilizce Kısa Film Yarışması’na, 18 Mart 2016 Cuma gününe kadar başvuru yapılabilecek.

İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları İstanbul’daki lise öğrencilerine yönelik bir kısa film yarışması düzenledi. Yarışmanın en önemli özelliği, filmin İngilizce çekilecek olması. Yarışma, gençleri İngilizce’yi ve yaratıcılıklarını kullanmaya teşvik ediyor. 

Gençler İngilizce olarak çekecekleri filmde, Mevlana’yı ulusal ve uluslararası platformda tanıtmanın yanı sıra yabancı dillerini de geliştirecek.

Yarışma için başvurular 18 Mart 2016 Cuma gününe kadar İSTEK Kaşgarlı Mahmut Anadolu Lisesi’ne yapılacak.

Filmler akademisyenlerden oluşan bir jüri tarafından değerlendirilecek. Jüri üyeleri; Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Necdet Şen, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Teymur Rzayev, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi İslam MANAFOV, İSTEK Kaşgarlı Mahmut Anadolu Lisesi Müdürü Nilgün Baturalp, Senarist ve Edebiyat Öğretmeni Mehmet Aydın, Heykeltraş ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Serap Çiçek, İSTEK Kaşgarlı Mahmut Anadolu Lisesi Yabancı Diller Bölüm Başkanı Seda Kiriş, İSTEK Kaşgarlı Mahmut Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Zeynep Tezcan, İSTEK Kaşgarlı Mahmut Anadolu Lisesi İngilizce Usta Öğreticisi Erlend Geerts, İSTEK Kaşgarlı Mahmut İlkokulu Müzik Öğretmeni Kerem TUFAN’dan oluşuyor.

En iyi filmin yönetmeni tablet PC kazanırken, ikinci filme video kamera, üçüncü filme ise fotoğraf makinesi hediye edilecek. Yarışmanın ödül töreni 26 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)