adscode
adscode

Liselilerin matematik yarışı

Onay Fadıl Demirciler Eğitim ve Bilim Vakfı’nın mali katkılarıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “22. Liselerarası…

Liselilerin matematik yarışı
Eğitim Vitrini
Onay Fadıl Demirciler Eğitim ve Bilim Vakfı’nın mali katkılarıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “22. Liselerarası Matematik Yarışması” gerçekleştirildi. Yarışma; Bekirpaşa Lisesi, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi (BEAL), Erenköy Lisesi, Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Güzelyurt Türk Maarif Koleji, Lapta Yavuzlar Lisesi, Lefkoşa Türk Maarif Koleji, Namık Kemal Lisesi, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji ve 20 Temmuz Fen Lisesi’nden toplam 102 öğrencinin katılımı ile 14 Nisan 2016 tarihinde DAÜ Merkezi Derslikler Binası’nda 10:30 - 12:00 saatleri arasında yapıldı. 

Bireysel ve ekip eleme yarışması olarak iki kategoride gerçekleştirilen yarışmanın bireysel kategorisinde Lefkoşa TMK’dan Çağın Şehit Birinci, BEAL’den Emre Saybaşı ile Lefkoşa TMK’dan Meral Öksüz İkinci, Gazimağusa TMK’dan Soykan Uzun da Üçüncü oldu.         

Bu yıl özel ödülleri kazanan öğrenciler ise Neşe Büyük (19 Mayıs TMK) ‘‘Matematik Bölümü 22. Yıl Özel Ödülü’’, Buse Yurttutan (Lefkoşa TMK), Dilâra Demir (BEAL) ve Ertan Direnç  (Güzelyurt TMK) “Onay Fadıl DEMİRCİLER Özel Ödülü”, Kağan Avcı (Lefkoşa TMK) ‘‘Doç. Dr. Murat KİREZCİ Özel Ödülü”,  Emin Sensay (Güzelyurt TMK) “Doç. Dr. Daoud S. DAOUD Özel Ödülü”, Osman Kurt (BEAL) ve Ömer Zeyd Yanaşoğlu (BEAL) “Doç. Dr. Peter KAS Özel Ödülü” olarak belirlendi. 

Yarışmada ayrıca başarılı bulunan Ertem Karahasan (Gazimağusa TMK), Sermet Ersöz (Gazimağusa TMK), Akasya Kılıç (Gazimağusa TMK), Yahya Atılgan (BEAL), Emre Koçak (Lefkoşa TMK) ve Feride Çoksu (19 Mayıs TMK), da “Başarı Belgesi” almaya hak kazandı.

Ekip yarışmasında ise, ‘Lefkoşa Türk Maarif Koleji’, ‘Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’ ve ‘Gazimağusa Türk Maarif Koleji’ ilk üç sırayı alarak doğrudan finalde yarışma hakkını elde ederken; ‘Güzelyurt Türk Maarif Koleji’, ‘19 Mayıs Türk Maarif Koleji’, ‘20 Temmuz Fen Lisesi’ ve ‘Lapta Yavuzlar Lisesi’ de yarı finalde yarışmaya hak kazandı. Yarı final yarışması 20 Nisan 2016 Çarşamba günü saat 10:30’da, final yarışması ise 29 Nisan 2016 Cuma günü saat 14:30’da DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Tahiroğlu Salonu’nda yapılacak. Final Yarışması sonrasında düzenlenecek törenle bireysel ve ekip yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile okullara ödülleri dağıtılacak.




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)