adscode
adscode

Liseye geçişte o öğrencilere öncelik...

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, liselere geçiş sistemi ile ilgili konuştu. Yılmaz, " Liselere kayıtta yaşı küçük olana ve okula devam eden öğrenciye öncelik verilecek. Veli ve öğrencinin istemediği…

Liseye geçişte o öğrencilere öncelik...
Eğitim
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında liselere geçiş sistemi ile ilgili düzenlemeyi anlattı.  Liselere kayıt sistemi ile ilgili sınav yönergesi hazırlandığını belirten Bakan Yılmaz'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Okul kapasitesine göre öğrenci alımı yapılacak. Liselere kayıt sistemi ile ilgili sınav yönergesi hazırlandı. Liselere kayıtta yaşı küçük olana ve okula devam eden öğrenciye öncelik verilecek. Veli ve öğrencinin istemediği okula kayıt yapılmayacak. Okulların yüzde 10'u sınavla öğrenci alacak.


30 bin okulda altyapı çalışması yapılacak. 25 milyon dizüstü bilgisayar alacağız. 5. ve 9. sınaflara dizüstü bilgisayar adğıtacağız.Tekli eğitime geçmek için 55 bin dersliğe ihtiyacımız var.

KAPATILAN OKULLAR...

Avrupa'dan sadece okul öncesi eğitimde geriyiz. Köylerde kapatılan okullarda ökul öncesi eğitim verilecek.

Öğrencilere Türkçe ve matemetik derslerinde ilave eğitim verilecek. Bu yıl 12 ilde başladık. Önümüzdeki yıl bunu tüm türkiye'ye yayacağız. 

MÜLTECİ ÖĞRENCİLERE EĞİTİM

383 bin mülteci öğrenci okullarımızda eğitim görüyor. 

ÖĞRETMEN ATAMASI

25 bin sözleşmeli öğretmen alacağız. Atanacak 5 bin öğretmen halen ücretli olarak görev yapanlardan olacak. 85 bin alanda atama yapılacak. En çok sınıf öğretemini alacacığız. daha sonra matematik, din kültürü ahlak bilgisi,  okul öncesi öğretmeni alınacak. 


Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)