adscode
adscode

Lütfen sessizlik

Bu hafta sonu üniversite sınavları var. Gelecek hafta sonu ise tarihi bir seçim gerçekleşecek. Bu yüzden, cumartesi ve pazar İstanbul’un dört bir yanında mitingler ve bangır bangır bağıran seçim otobüsleriyle seçim gezileri var.

Lütfen sessizlik
Milliyet Diyalog

Binali Bey ve Ekrem Bey’den yüz binlerce aday adına ricamız, ne olur yarın ve öbür gün öğle saatlerine kadar propagandalarına ya ara versinler ya da kapalı mekânlara alsınlar.

Nereden baksanız, aileleriyle birlikte yarım milyon seçmen söz konusu ve yapılacak en ufak bir hata, gelecek hafta ağır bir fatura olarak karşılarına çıkabilir. Onun yerine, sınavı kazanacak öğrencilere ve açıkta kalacak adaylara yönelik projeler açıklarlarsa, hiç ummadıkları kadar artı oy alabilirler. Bizden hatırlatması!

Örneğin hemen her ilde, üniversiteyi kazanan öğrencileri belediyeler, başta burs olmak üzere her türlü armağanla ödüllendirirken, İstanbul ne yapacak merak ediyoruz?

Yine aynı şekilde, sevinenin en az üç katı üzülen olacak ve tamamına yakını işsizler ordusuna katılacak. Peki, onlar için ne düşünülüyor? Bu konuda projeleri varsa açıklamaları için bugün, yarın en
uygun gün!..

Kaçı sevinecek?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün hafta sonu düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) 2.5 milyondan fazla adayın katılacağını açıkladı.

Büyük rakam! Peki, ne kadarı sevinecek?

Henüz kontenjanlar açıklanmadı.

Muhtemelen 800 bin civarı bir kontenjan açıklanır ama çoğu şişirme rakamlar olacaktır.

Kazanıldığında sevinilecek kontenjan sayısı 100 bini geçmez!..

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)