adscode
adscode

LYS-1'de müfredat dışı 2 soru var

Doğa Koleji eğitimci kadrosu, öğrencilerden gelen bilgiler doğrultusunda LYS-1 ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

LYS-1'de müfredat dışı 2 soru var
Sınavlar
Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) kapsamında matematik alanında yapılan LYS-1 bugün tamamlandı.

LYS-1 ile ilgili genel değerlendirmeyi yapan Doğa Koleji Akademik Direktörü Salih Akbay şunları kaydetti:

‘’2017 LYS -1 sınavının 2016 LYS-1’ den daha zor, daha ayırt edici ve seçici bir sınav olduğu söylenebilir. Ancak müfredat dışı soruların olması sınavın içeriğinden çok kapsamının tartışılmasına sebep olacaktır. 2017 LYS-1 in üniversiteye yerleştirme sıralamalarında en etkili sınav olacağı şimdiden söylenebilir.”


Ders değerlendirmesinde bulunan Doğa Koleji Matematik Bölüm Başkan Yardımcısı Arzu Uz ise şunları söyledi:

“Müfredat dışı 2 soru var”

“Geometri zordu, Türkiye genelinde matematik ortalaması düşebilir”


“2017 LYS-1 de Matematik geometri soruları ilk kez aynı kitapçıkta uygulandı. Öğrencilerimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda, bilgi düzeyi ağır bir sınav olduğu kanaatindeyiz.
Bu yıl ilk defa kullanılan açık uçlu son üç soru üçgende açı, integral ve bölünebilme kuralından geldi. Bölünebilme sorusunun ayırt edici olduğu görüldü.
Soru dağılımları ve zorluk düzeyleriyle ilgili geçen yıla göre bazı değişiklikler vardı.
Matematik testinde soruların bazıları ayırt edici düzeyde, yorum gücüne dayalı ve fazla işlem gerektiren sorulardı.
Her yıl öğrencileri zorlayan integral ve türev soruları önceki yıllara paralellik göstermektedir. Müfredatta anlatıldığı kapsamının dışında, toplam sembolünün trigonometri sorusunun içinde olduğu bir soru ve bir soruda da toplam sembolünün kullanıldığı görüldü.
Geometride müfredat dışı (uzay analitiği) 2 soru olduğu görüldü. Sorulardan şekil çizdirmeye yönelik soru yoktu. Katı cisim sorularının da zorluğu dikkat çekti.
Geometri bu sene zorlayan alan oldu. Bu sebeple Türkiye matematik ortalamasının ciddi oranda düşeceğini tahmin ediyoruz”.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)