adscode
adscode

LYS İçin Profesyonel Öğrenci Koçlarından Öneriler…

2015 YGS sonuçlarına göre başvuruların alınacağı LYS için profesyonel öğrenci koçlarından öneriler…

LYS İçin Profesyonel Öğrenci Koçlarından Öneriler…
Sınavlar

Üniversite yolunda ilk maraton olarak adlandırılan ve yaklaşık 2 milyon adayın katıldığı Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)  ‘nın sonuçları açıklandığından bu yana yankıları devam ediyor. ÖSYM’nin açıkladığı verilere göre 2 milyon 126 bin 684 adayın başvuru yaptığı 2015- YGS’de barajı geçemeyenlerin sayısı geçen yıllara göre artış gösterdi.

 Her yıl sınava girecek adayların büyük stres ve kaygı yaşadığı YGS öncesi öğrenciler büyük korku yaşıyor. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazlası olan adaylar LYS için başvuru şansı elde ediyor. LYS hazırlık sürecinde stres ve kaygı yine ön plana çıkıyor. Ailenin ve eğitimcilerin büyük destek vermesi gereken bu süreçte kişi profesyonel bir şekilde yönlendirilmelidir.  Sınav stresinden kurtulmak, bu süreci korkusuz ve başarılı bir şekilde tamamlamak için profesyonel öğrenci koçu ile çalışmak oldukça etkilidir. Adayların yaşadığı süreç hakkında bilgi aldığımız Öğrenci Koçu Şebnem Daloğlu , öğrencilerinin kendisi ile çalışmaya başladıktan sonra stres ve kaygı oranında ciddi bir düzelme olduğunu belirtti.

 2015 YGS sonuçlarını da değerlendiren ve 180 puan barajını geçemeyen aday sayısının artmasında geçen yıl olduğu gibi Türkçe bölümündeki soruların yapısının etkili olduğunu belirten öğrenci koçu Şebnem Daloğlu eğitimde nitelik sorununun altını çiziyor. Sınav sorularını değerlendiren Daloğlu:  “ 40 sorudan oluşan Türkçe testi, ortalamaları incelendiğinde son yılların en düşük ortalaması ile karşılaşmıştır. Ayrıca matematik sorularının zaman alıcı ve uzun işlemli olması da bu sınavda sözel öğrencilerini hayli zorladı. LYS’ye girecek adaylar pozitif olmalı ve aynı zamanda değişik kaynaklardan bol bol soru çözerek test tekniklerini geliştirmeliler.”  diyor.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)