adscode
adscode

LYS için rakip sayısı arttı!

Geçtiğimiz yılki YGS sayısal verileri incelendiğinde 180 puan barajını geçen aday sayısında artış görünüyor.

LYS için rakip sayısı arttı!
Sınavlar
1 Nisan itibariyle başlayan LYS başvuruları 14 Nisan'a kadar sürecek. Başvuru ücreti yatırma süreci ise 15 Nisan itibariyle sona erecek. LYS'ye 2016-YGS sınavından 180 puan ve üzerinde puan alarak barajı geçen adaylar başvuru yapabilecek.

Bu yıl puanı hesaplanan adaylardan yüzde 76.77'si LYS'ye başvuru için hak kazandı. 2016- LYS'ye herhangi bir puan türünde 180 puan barajını geçen 1.600.049 aday başvuru yapabilecek. Bu adaylardan kaçının başvuru yapacağı ise LYS başvuru süresi bittikten sonra belli olacak.


Peki LYS başvuruları nasıl yapılacak?
LYS başvurularını ÖSYM şubelerinden veya internet üzerinden bireysel olarak yapabilirsiniz.  ÖSYM merkezlerinden yapılan başvurularda 3 TL başvuru ücreti ödeniyor.  Bireysel başvuru yapacaksanız, dikkat edilmesi gereken en önemli husus; ’’Başvurunuz ÖSYM’ye bildirilmiştir.’’ yazısını görmelli ve başvuru belgelerinizin çıktısını almalısınız. Başvurular 14 Nisan'da sona eriyor. Başvuru işleminden sonraki aşama ise; Ziraat Bankası ATM’lerinden veya şubelerinden sınav ücretini ödemek. Adayların her LYS oturumu için 35 TL olan sınav ücretini en geç 15 Nisan 23.59’a kadar yatırmaları gerekiyor. Başvuru yaptıktan sonra sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları iptal edilerek, herhangi bir salon ataması yapılmıyor. 

HANGİ GÜN HANGİ SINAV VAR? 

18 Haziran Cumartesi: LYS-4 (Sosyal Bilimler) 
19 Haziran Pazar: LYS-1 (Matematik) 
25 Haziran Cumartesi: LYS-2 (Fen Bilimleri) 
25 Haziran Cumartesi: LYS-5 (Yabancı Dil) 
26 Haziran Pazar: LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)